Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA Eagles neemt de drie punten mee vanaf Het Kasteel

Sparta - Eagles

GA Eagles ging zondagmiddag op bezoek op het prachtige Kasteel in Rotterdam waar de tot dan toe ongeslagen Sparta Rotterdam wachtte. Sparte had tot dan toe al zes punten bij elkaar gespeeld en bij de ploeg van Paul Simonis stond de teller op drie. Na ruim 90 minuten staan beide ploegen nu op zes punten want GA Eagles nam de drie punten mee terug naar Deventer na een prima 1-2 overwinning.

Bij de Deventenaren stond Victor Edvardsen in de punt van de aanval. Finn Stokkers, die de afgelopen week de voorkeur kreeg boven de muitende Zweed, moest wegens ziekte in de wedstrijdselectie van Go Ahead afzeggen. Dean James viel in de warming-up geblesseerd uit en werd vervangen door Aske Adelgaard.

De eerste mogelijkheden waren voor Sparta, maar een kopballetje van Tobias Lauritsen en een schot van Arno Verschueren werden gepakt door GA Eagles doelman Luca Plogmann. Mats Deijo had aan de andere kant een goede kans en had eigenlijk moeten scoren toen hij na een hoekschop helemaal vrij stond maar tot zijn eigen ongeloof miste hij.

In de 21ste minuut was het wel raak voor de Eagles. Jakob Breum kapte zich goed vrij en schoot vervolgens keurig buiten bereik van Nick Olij in de linkerbenedenhoek: 0-1. Het scheelde niet veel of Edvardsen verdubbelde even later de voorsprong. De spits zag doelman Nick Olij te ver voor zijn doel staan, schoot van eigen helft, maar de bal belandde op de lat en caramboleerde bijna via de doelman ook nog binnen. Een schot van Bobby Adekanye werd gekeerd door Olij.

Sparta had niet veel te vertellen in de wedstrijd en dat kwam de ploeg op een fluitconcert te staan van de eigen aanhang bij rust. Sparta-trainer Jeroen Rijsdijk kon niet tevreden zijn en wisselde in de rust verrassend drie sterkhouders, Lauritsen, Verschueren en Pelle Clement.

De drie wissels brachten niet het gewenste succes. In de 53ste minuut vergrootte GA Eagles de voorsprong en hoe?. Op werkelijk schitterende wijze als Victor Edvardsen een aanval opzet en via een carambole de bal een beetje gelukkig weer voor de voeten kreeg en dan stift hij de bal op voortreffelijke wijze over Nick Olij en de bal valt keurig binnen, 0-2.

Met nog een klein halfuur op de klok liet ook Sparta zich weer eens zien. Plogmann had alle moeite met een vrije trap van Camiel Neghli, maar redde knap op de rebound van Charles Brym. Het was wel het startschot voor meer druk van de thuisploeg, waar de Duitse doelman ook handelend moest optreden bij een uithaal van Mohamed Nassoh.

Go Ahead leek stand te houden. Zo voorkwam Nauber op de lijn een doelpunt van Mitinho en de rebound van Neghli ging naast. Tien minuten voor tijd kwam Sparta toch terug in de wedstrijd. Invaller Shunsuke Mito stond koud in het veld, maar schoot van afstand de 1-2 tegen de touwen.

Het beloofde daarmee nog een zenuwslopende slotfase te worden. Simonis keerde terug naar de 5-4-1 formatie en die omzetting leek de ploeg weer goed te doen. Sparta kreeg geen grote kans meer op de gelijkmaker en dus gingen de punten mee naar Deventer.

Sparta Rotterdam: Nick Olij, Boys Reith, Rick Meissen, Mike Eerdhuijzen, Djevencio van der Kunst (Mike Kleijn), Julian Baas, Camiel Neghli, Arno Verschueren (Joshua Kitolano), Pelle Clement (Metinho), Mohamd Nassoh (Shunsuke Mito), Tobias Lauritsen (Charles-Andreas Brym)

GA Eagles: Luca Plogman, Mats Deijl, Gerrit Nauber, Joris Kramer, Aske Adelgaard (Julius Dirksen), Bobby Adekanye (Søren Tengstedt), Evert Lindhorst, Enric Llansana, Oliver Antman (Robbin Weijenberg), Jakob Breum (Mathis Suray), Victor Kaj Edvardsen (Milan Smit)

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf

Gele kaart(en) Sparta Rotterdam: Mike Eerdhuijzen

Gele kaart(en) GA Eagles: Aske Adelgaard