Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA Eagles zonder punten terug uit Eindhoven

PSV - GA Eagles
Voor de mannen van trainer Paul Simonis wachtte op de late zondagmiddag één van de zwaarste uitwedstrijden van het seizoen als men naar Eindhoven moet voor de confrontatie met landskampioen PSV.

Simonis had zijn elftal aangepast en speelde met vijf verdedigers en nieuweling Oliver Antman kreeg een plaats in de basis. Wederom kreeg Finn Stokkers een plaats in de basis.

Het begin van de wedstrijd was voor GA Eagles en het leek zelfs op voorsprong te komen als op aangeven van Finn Stokkers Mathis Suray de bal binnenschiet maar bij nader inzien bleek Finn Stokkers buitenspel te staan zodat de goal werd geannuleerd. Het spel ging daarna gelijk op en de Deventer ploeg bleef dreigend, totdat de eerste echt kans voor PSV direct raak was. Guus Til zetten de landskampioen op voorsprong, 1-0.

Nog binnen het half uur was het alweer raak en daarmee was het verzet van de Eagles gebroken. Na een fraaie combinatie schoot Hirving Lozano van dichtbij de tweede binnen. Het enige opvallende moment daarna in de eerste helft was het uitvallen van aanvoerder Luuk de Jong van de thuisploeg.

Kort na rust was Til dicht bij zijn tweede. Dit keer stuitte hij op doelman Luca Plogmann. Go Ahead Eagles maakte het de thuisploeg niet moeilijk en na ruim een uur was er de derde treffer. Malik Tillman speelde Llansana door de benen, vond Joey Veerman en die schoot de 3-0 binnen.

Een kwartier voor het einde kreeg debutant Aske Adelgaard, net ingevallen, een kans op de eretreffer voor Go Ahead Eagles, maar Walter Benitez bracht redding voor de gastheren. Ook Jakob Breum was kansrijk, maar schoot te slap in en zag Benitez ook zijn inzet uit het doel houden. De in genade aangenomen invaller Edvardsen kreeg de bal ook nog voor de voeten, maar raakte die volledig verkeerd. De eretreffer kwam er niet.

Go Ahead blijft door de nederlaag op drie punten staan in de stand van de Eredivisie. Het staat daarmee op de veertiende plek.

PSV: Walter Benitez, Richard Ledezma, Ryan Flamingo, Olivier Boscagli, Matteo Dams, Guus Til (Isaa Babadi), Joey Veerman (Jerdy Schouten), Malik Tilman (Tygo Land), Johan Bakayoko (Couhaib Driouch) , Luuk de Jong (Ricardo Pepi), Hirving Lozano

GA Eagles: Luca Plogmann, Mats Deijl, Enric Llansana, Gerrit Nauber, Joris Kramer, Dean James (Aske Adelgaard), Oliver Antman (Robbin Weijenberg), Mathis Suray (Bobby Adekanye), Calvin Twigt (Victor Kaj Edvardsen), Jakon Breum, Finn Stokkers (Evert Lindhorst)

Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Gele kaart(en) PSV:

Gele kaart(en) GA Eagles: Gerrit Nauber, Mats Deijl, Joris Kramer