Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA Eagles speelt gelijk in oefenduel in Heerenveen

Go Ahead Eagles speelde woensdagmiddag in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen een oefenwedstrijd tegen sc Heerenveen. GA Eagles kwam tot twee keer toe op voorsprong maar de Friezen maakten beiden keren hun achterstand goed en zo eindigde het duel in 2-2. Namens Go Ahead Eagles waren Finn Stokkers en Victor Edvardsen trefzeker in Friesland.

In de 10e minuut kreeg Go Ahead Eagles de eerste kans van de wedstrijd. Aanvaller Finn Stokkers kopte de bal op voormalig Go Ahead Eagles-doelman Andries Noppert. Veertien minuten later was het voor het eerst raak voor de ploeg van Paul Simonis. Julius Dirksen stuurde met een diepe bal Victor Edvardsen weg, die de bal vervolgens goed voorgaf op Finn Stokkers: 0-1. Vrijwel direct na het doelpunt werd de thuisploeg gevaarlijk: de bal belandde op het aluminium naast keeper Jari de Busser. In de extra tijd van de eerste helft moest Go Ahead Eagles wel de gelijkmaker incasseren. Uit een goed ingeschoten vrije trap maakte Levi Smans namens de Friezen de 1-1.

Drie minuten na rust kreeg sc Heerenveen een grote mogelijkheid om op voorsprong te komen. De Friezen schoten de bal echter op doelman De Busser. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak: Victor Edvardsen zette Go Ahead Eagles opnieuw op voorsprong. Negen minuten na de treffer van de Zweedse spits maakte sc Heerenveen vanaf de strafschopstip de 2-2. In de slotfase kreeg sc Heerenveen uit een hoekschop nog een mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar dat lukte niet. Eén minuut later hield Jari de Busser de Friezen opnieuw van scoren af. Eindstand: 2-2.

Wedstrijdkarakteristieken

sc Heerenveen – Go Ahead Eagles 2-2 (1-1)

24′ Finn Stokkers 0-1
45+1′ Levi Smans 1-1
51′ Victor Edvardsen 1-2
60′ 2-2 Daniel Karlsbakk (strafschop)

Opstelling sc Heerenveen: Noppert; Hall, Kersten (46. Bochniewicz), Hopland (70. Oostra), Kohlert (46. Bouw); Van Ee, Smans, Olsson (46. Isaiah); Trenskow (66. Witteveen), Rallis (46. Karlsbakk), Nunnely (46. Sebaoui)