Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

Safe standing plaatsen in De Adelaarshorst

GA Eagles meldt dat men de afgelopen tijd druk doende is geweest om safe-standing plaatsen te realiseren in De Adelaarshorst. Deze plaatsen heeft de UEFA verplicht gesteld op tribunes waar veelvuldig supporters staan en bovendien heeft de KNVB verlicht gesteld dat vanaf medio 2025 er in iedere stadion in Nederland safe-standing plaatsen moeten komen.

Safe standing

Momenteel is Go Ahead Eagles druk bezig met de plannen voor vernieuwbouw van stadion De Adelaarshorst. Een belangrijk onderdeel in die aanstaande verbouwing zijn de safe-standingplaatsen. Go Ahead Eagles ziet de nieuw te bouwen B-side als een staantribune, derhalve zullen daar in de toekomst safe-standing plaatsen komen.

Echter werd de club door het UEFA avontuur min of meer verplicht daar een voorschot op te nemen. De club verwacht daarnaast dat door het plaatsen van de safe-standing de verdeling op de huidige B-Side beter is en de looppaden duidelijker zijn.

Bovenal is de verwachting dat de tribune veiliger zal zijn. De B-Side is dit seizoen nog steeds te gebruiken als staantribune. Daardoor zal de totale maximale toegestane capaciteit van de B-side in de eredivisie gehandhaafd blijven.