Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA Eagles en SK Brann houden elkaar in evenwicht, 0-0

gobrann _2_

Europees voetbal in Deventer, dat gebeurt niet zo vaak. Voor het laatst in het seizoen 2015/2016 en vanavond is het weer raak. GA Eagles ontvangt op de eigen Adelaarshorst de Noren van SK Brann uit het stadje Bergen. Het blijft jammer dat enkele sterkhouders de club hebben verlaten en dat trainer Paul Simonis met blessure’s heeft te kampen en hoe zal de debuterende trainer van de Eagles het vanavond doen.

De thuisploeg toont vanaf het begin geen zenuwen want men neemt het initiatief in de wedstrijd en drukken de Noren langzaam aan terug. Toch krijgen de Noren de eerste mogelijkheid als in de 10e minuut Niklas Castro slordig uitverdedigen bijna afstraft maar Jeffrey de Lange is op zijn post. Zes minuten later een reuzekans voor GA Eagles als Bobby Adekanye een prima pass heeft in de zestien op de geheel vrijstaande Søren Tengstedt en die kan uithalen maar het schot is veel te slap en recht op de doelman af.

Twee minuten later is het Bobby Adekanye die goed anticipeert op een lange bal van achteruit en vanaf rechts naar binnen trekt en de bal net voorbij de tweede paal krult. In de 35ste minuut weer een kans voor Bobby Adekanye als hij na een mooie aanval net naast schiet. De Deventenaren durven te voetballen en creëren best goede mogelijkheden. In de 40ste minuut moet Jeffrey de Lange weer handelend optreden na een goed schot van Thore Baardsen Pedersen en de goalie tikt de bal uit de hoek. De laatste minuten van de eerste helft drukken de Noren de Eagles terug op eigen helft. Toch blijft het bij rust, ondanks twee minuten extra tijd, bij de brilstand, 0-0.

Twee ongewijzigde ploegen komen het veld dan op voor de tweede helft. In het eerste kwartier na rust gebeurt er niet veel en het publiek is ook aardig tam op De Adelaarshorst. In de 65ste minuut komt het tot leven als Finn Stokkers een kans krijgt, direct nadat hij inviel, en dat was tevens de eerste echte kans van de tweede helft. Na een minuut of twintig vloeien de krachten weg bij de thuisploeg en de Noren kunnen nu hun kansen ruiken want die zijn al halverwege hun competitie, dus die moeten fitter zijn dan de boys van GA Eagles. Daar blijkt niet veel van want de Noren creëren ook niks.

In de 80ste minuut een reuzekans voor Bobby Adekanye als hij vrij voor de keeper komt en te lang wacht met schieten en dan schiet hij tegen doelman Matias Dyngeland aan. Daarna gebeurt er weer weinig en kan komen er vier minuten extra tijd bij. In die eerste minuut van de extra tijd een rode kaart voor Enric Llansana als hij de doorgebroken Sander Eeic Kartum vasthoud en neerlegt. Net buiten de zestien meter mogen de Noren dan nog een vrije trap nemen, terwijl er op de tribune iemand onwel geworden is. De vrije trap wordt dan in de muur geschoten door Joachim Soltvedt en zo gaat hun kans voorbij. Daar blijft het dan bij en kan GA Eagles met opgeheven hoofd van het veld af en pakken een goed resultaat. Volgende week donderdag de return in Bergen.

 

GA Eagles: Jeffrey de Lange, Mats Deijl (Luca Everdink), Jamal Amofa, Joris Kramer (Calvin Twigt),  Dean James, Evert Lindhorst, Søren Tengstedt (Finn Stokkers), Enric Llansana, Bobby Adekanye, Victor Kaj Edvardsen, Jakob Breum (Robbin Weijenberg)

SK Brann: Matias Dyngeland, Svenn Crone, Fredrik Knudsen, Ruben Kristiansen, Joachim Soltvedt, Emil Kornvig, Thore Baardsen Pedersen (Sakarias Opsahl), Sander Erik Kartum, Niklas Castro (Mads Berg Sande), Aune Selland Heggebø ( Bård Finne), Magnus Warming (Ole Didrik Blomberg)
Scheidsrechter: Denys Shurman

Gele kaart(en) GA Eagles: Bobby Adekanye

Gele kaart(en) SK Brann: Emil Kornvig

Rode kaart GA Eagles: Enric Llansana