Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

Uitslagen en overzicht jeugdteams

Net als een week eerder voetbalde de Go Ahead Eagles Voetbalacademie afgelopen weekend vier punten bijeen. Onder-15 en Onder-21 toonden beide veerkracht in hun duels en kwamen terug van een achterstand. De andere jeugdploegen slaagden er niet in om zaterdag een resultaat te boeken.

Onder-21 keek bij FC Twente / Heracles O21 na een kwartier tegen een 1-0 achterstand aan. Toen de Tukkers in het tweede bedrijf de score na een minuut al verdubbelden, leek het rood-gele verzet gebroken. Niets was minder waar, want de ploeg van trainer Jeroen Spies toonde veerkracht. Dankzij twee doelpunten van Donté Apinsa knokte het zich terug tot 2-2 en hield het een punt over aan het duel. Omdat hekkensluiter SC Cambuur O21 won, droegen de Friezen de laatste plek over aan Onder-21. Het verschil met koploper FC Groningen O21 is echter slechts zes punten. 

Ook Onder-15 keek lang tegen een achterstand aan tegen sc Heerenveen O15. Maar na een uur spelen stond Simon Jaspers Faijer op en draaide hij die achterstand om in een voorsprong. Toen Luca van der Pouw Kraan ook nog de derde Deventer treffer maakte, was het feestje compleet. De Friezen deden nog wat terug, maar dat kwam te laat: 3-2. De equipe van Bram Meuwissen nam ruime afstand van de rode streep en heeft nu evenveel verliespunten als nummer twee SC Cambuur O15. 

Bij het duel AFC’34 O14 – Go Ahead Eagles O14 zat het spektakel in het begin. Na vijf minuten hadden beide teams al gescoord. Mees Possemis deed dat namens de Deventenaren. Het was helaas niet genoeg voor een resultaat, want de Alkmaarders scoorden in de tweede helft twee keer: 3-1. De ploeg van Patrick Kieftenbelt zakte daardoor naar de zevende plaats in Divisie 2A.

Een andere Mees, Mees Lensing, maakte een leeftijdscategorie lager ook de gelijkmaker. Onder-13 kocht er alleen weinig voor, want het duel met koploper De Graafschap O13 ging met 6-1 verloren. Onder-13 bezet de zesde plaats in Divisie 2D. 

Voor zowel Onder-19 als Meiden Onder-16 was het een weekend waarin het niet lukte om tot scoren te komen. Beide rood-gele elftallen gingen met 5-0 onderuit. Voor Meiden Onder-16 gebeurde dat tegen de ongeslagen koploper WHC JO15. De ploeg van Peter Vogel, Onder-19, moest zijn meerdere erkennen in Willem II O19. Onder-19 zakte van de tweede naar de vierde plaats in Divisie 2A.

Bron: GA Eagles