Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

Jaarcijfers 2023/2024

De jaarcijfers voor het seizoen 2023/2024 zijn door Go Ahead Eagles ingediend bij de KNVB. Het totaalresultaat over het afgelopen seizoen bedraagt circa 0,2 miljoen euro. De netto omzet is ten opzichte van het seizoen 2022/2023 toegenomen met circa 1,5 miljoen euro naar in totaal 14 miljoen euro.

Aangezien de inkomsten zijn gestegen, kon het spelersbudget worden verhoogd. In het derde Eredivisieseizoen op rij zijn de bedrijfslasten gestegen van €10,6 miljoen naar €14,2 miljoen. Vooral de salariskosten zijn toegenomen, deze toename is te verklaren door het langer vastleggen van sommige spelers, het openbreken van sommige contracten van spelers en het aantrekken van versterkingen uit het buitenland.

Algemeen directeur Jan Willem van Dop: “Op financieel vlak was het seizoen 2023/2024 opnieuw een positief jaar. Wederom verkochten we het maximaal aantal beschikbare seizoenkaarten en Business Seats en inmiddels werken we met een wachtlijst. De financiële vooruitzichten van de club zijn positief. Komend seizoen wordt er weer naar een po­sitief bedrijfsresultaat gestreefd, zonder eventuele inkomsten uit transfers. Vanwege de gereali­seerde inkomende transfers van afgelopen zomer, zijn er ook extra uitgaven begroot. Deze leiden tot de prognose voor een relatief klein negatief bedrijfsresultaat voor komend seizoen.”

Hij vervolgt: “Op sportief gebied was het seizoen 2023/2024 uiteraard ook een onvergetelijk jaar. Voor het eerst sinds het seizoen 1978/1979 eindigden we in het linkerrijtje van de Eredivisie, met als toetje de play-offs om Europees voetbal. Dat was ons uiteindelijk voor het eerst sinds 1965 op eigen kracht konden plaatsen voor Europa was de beloning van een seizoen hard werken. Helaas maakte de euforie al snel plaats voor verdriet, toen grootaandeelhouder Kees Vierhouten plotseling overleed.”

Van Dop: “Onze dank gaat tot slot uit naar alle vrijwilligers, supporters, sponsors en andere stakeholders, die er samen voor gezorgd hebben dat we opnieuw als club financieel en sportief goed voorstaan.”

De volledige jaarcijfers van Go Ahead Eagles over het seizoen 2023/2024 zijn via deze link te bekijken.

Bron: GA Eagles