Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA EAGLES GAAT EUROPA IN , WEDSTRIJD VERSLAG

Het was erop of eronder voor GA Eagles vandaag als men in Stadion Galgenwaard uit gaat maken met FC Utrecht wie  naar de tweede voorronde van de Conference League gaat. De thuisploeg was op voorhand favoriet maar de mannen van René Hake hebben aangetoond dat men een geduchte tegenstander is. Het was al even geleden dat de ploeg uit Deventer in Europa actief was en de laatste keer was 2015. GA Eagles heeft zo wie zo een prachtig seizoen achter de rug want het hele seizoen bivakkeerde de ploeg in het linkerrijtje van de eredivisie.

In de zesde minuut een speldenprikje van Victor Edvardsen maar dan is het Jens Toornstra die de eerste echte kans van de wedstrijd krijgt. Zijn schot vliegt net naast de goal van Go Ahead Eagles-doelman Jeffrey de Lange. Na ruim een kwartier wordt het aardig donker boven het stadion en een stortbui komt langs.

GA Eagles krijgt dan via Bobby Adekanye, Jakob Breum en Phillipe Rommens aardig kansen om de score te openen maar scoren kunnen ze niet. Een half uur op de klok in Utrecht, waar beide ploegen al een tijdje geen kansen hebben gehad. Het regent nog steeds, maar krijgen we ook onweer, iedereen hopt natuurlijk van niet?

In de 31ste minuut is het slikken voor GA Eagles als Nick Viergever de ba op de doellijn kan binnenkoppen nadat Jeffrey de Lange eerst een prima redding heeft op een inzet van Ryan Flamingo, 1-0. De Deventenaren moeten dus in de achtervolging. In de 40ste minuut is het Søren Tengstedt die het probeert vanaf de rand van de zestien, maar zijn inzet vliegt naast het doel van Vasilis Barkas. Twee minuten voor rust krijgt de thuisploeg de kans om de voorsprong te verdubbelen als Sam Lammers een niet te missen kans krijgt maar hij schiet de bal tegen Jeffrey de Lange aan. Met de 1-0 gaan beide ploegen naar de rust.

De eerste kans na de rust is voor de thuisploeg als twee minuten na rust Othmane Boussaid de bal in het zijnet schiet. Twee minuten later soleert Bas Kuipers door de defensie van FC Utrecht, maar het schot van de aanvoerder van Go Ahead Eagles wordt gekraakt. In de 67ste minuut loopt Sam Lammers slim weg uit de rug van Gerrit Nauber en vindt vervolgens Hidde ter Avest. De rechtsback kopt op de lat. In de 73ste minuut schiet Bobby Adekanye richting het doel van FC Utrecht, maar zijn kiezelharde schot wordt over het doel gekopt door Hidde ter Avest. Go Ahead Eagles zet aan en gaat op jacht naar de gelijkmaker. Victor Edvardsen wordt de diepte in gestuurd en haalt uit vanaf de rand van het strafschopgebied. Zijn poging gaat een halve meter langs de paal.

Dan lijkt het dat de thuisploeg de voorsprong over de streep kan trekken maar GA Eagles wordt een handje geholpen door FC Utrecht middenvelder als die een oliedomme overtreding maakt wat hem de rode kaart oplevert. Vrijwel direct na de rode prent van Fraulo werd het duel stilgelegd nadat er vuurwerk over en weer werd gegooid door supporters van FC Utrecht en de meegereisde Go Ahead Eagles-aanhang. Een kwartier ligt het spel dan stil en na dat kwartier moet GA Eagles alles op alles zetten om nog gelijk te maken. In de extra tijd is het dan Bobby Adekanye die een indraaiende voorzet geeft is het Nick Viergever die de bal ongelukkig in eigen doel werkt, 1-1. Het staat dan 1-1 met twee goals van de Utrecht captain. Direct daarna krijgt wederom Sam Lammers een niet te missen kans maar weer schiet hij de bal tegen Jeffrey de Lange aan. Hier blijft het dan bij en dat betekent dat men gaat verlengen.

In de 98ste minuut is het Isac Lidberg die zijn oude ploeg pijn kan doen maar hij mist voor open doel. Gescoord wordt er dan niet in de eerste verlenging. In de 106de minuut denkt FC Utrecht via Sam Lammers op 2-1 te komen, maar het doelpunt van de spits wordt terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Direct daarna reageert het thuisploeg met bekertjes op het veld te gooien. Evert Linthorst en Finn Stokkers krijgen dan goede kansen om GA Eagles op voorsprong te schieten maar het gebeurt niet.

FC Utrecht leek met tien man te overleven en het tot een strafschoppenserie te brengen, alleen was dat buiten Joris Kramer gerekend. Philippe Rommens legde de bal panklaar op het hoofd van de mandekker, die met een knappe kopbal een ijzersterk seizoen bekroonde en de 1-2 maakt. Dan komen er weer bekers op het veld en wordt de wedstrijd weer stil gelegd. Er komen, nadat men weer is begonnen, drie minuten extra tijd bij en daarin gebeurt niets meer en dat betekend dat GA Eagles weer historie schrijft en Europa ingaat. Er komen dan enkele zgn supporters van de thuisploeg het veld op want die willen dan even het feestje wat de spelers van GA Eagles met het uitvak vierden verstieren.

FC Utrecht: Vasilis Barkas, Hidde ter Avest (Ole Romeny), Ryan Flamingo, Nick Viergever, Souffian el Karouani, Oscar Fraulo, Can Bozdoğan (Mark van der Maarel), Taylor Booth (Niklas Vesterlund), Jens Toornstra (Victor Jensen), Othman Boussaid (Isac Lidberg), Sam Lammers

GA Eagles: Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Gerrit Nauber (Finn Stokkers), Joris Kramer, Bas Kuipers, Evert Linthorst, Phillipe Rommens, Bobby Adekanye (Dean James), Søren Tengstedt, Jakob Breum (Thibo Baeten), Victor Kaj Edvardsen (Jamal Amofa)

Scheidsrechter: Allard Lindhout

Gele kaart(en) FC Utrecht: Taylor Booth, Nick Viergever, Souffian el Karouani

Gele kaart(en) GA Eagles: Victor Kaj Edvardsen, Jeffrey de Lange, Joris Kramer, Thibo Baeten, Finn Stokkers

Rode kaart FC Utrecht: Oscar Fraulo