Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

Paul Simonis nieuwe trainer GA Eagles

Go Ahead Eagles heeft Paul Simonis aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De oefenmeester, die 39 jaar oud is, heeft een tweejarig contract getekend in De Adelaarshorst.

Paul Simonis

Simonis keert daarmee terug in De Adelaarshorst, waar hij tussen 2020 en 2022 al werkzaam was als assistent-trainer bij Go Ahead Eagles. Ik heb twee prachtige jaren bij de club gehad. Toen heb ik met veel fijne mensen mogen samenwerken zei Simonis: “Na mijn vertrek heb ik altijd contact gehouden met verschillende personen binnen de organisatie.

GA Eagles zal zijn eerste taak als hoofdtrainer zijn. Simonis: “Dat wil ik graag doen bij een club waar ik zelf veel vertrouwen in heb en waar de club dat ook richting jou uitspreekt. Dat is hier het geval.” Tijdens zijn periode als assistent-trainer onder Kees van Wonderen kent Simonis nog de nodige spelers en stafleden uit de huidige selectie. Mans Deijl, Gerrit Nauber en Joris Kramer zijn spelers die er toen bijvoorbeeld ook al waren. Simonis heeft aangegeven dat dit ook geldt voor meer jongens. Frank Berghuis, Tristan Berghuis en Frank Nab waren destijds ook al onderdeel van de staf en zijn dat nog steeds. Dit geeft me een prettig gevoel. Ik ben bekend met de situatie. Het plaatje is precies zoals het is.

Technisch manager Paul Bosvelt: "Met Paul Simonis hebben we een zeer ambitieus trainer aan Go Ahead Eagles kunnen binden. Paul is bovendien iemand die de club ook goed kent. Wij zoeken een trainer die zich verder wil ontwikkelen op de basis die er nu staat. Paul kan met zijn persoonlijkheid en kwaliteiten weer wat extra’s toevoegen aan het verhaal'. 

Simonis is de opvolger van René Hake, die op korte termijn de overstap maakt naar Manchester United.