Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

Voorbeschouwing GA Eagles - PSV

Vrijdagavond mag GA Eagles deze ronde van de eredivisie openen als aanstaande landskampioen PSV naar De Adelaarshorst komt.

 

 “PSV doet het dit seizoen fantastisch”, zei René Hake. “Alle Eredivisieclubs hebben dit seizoen al geprobeerd om PSV te verslaan, maar het is nog niemand gelukt. Achterin de boel dicht houden is voor ons morgen een voorwaarde voor een goed resultaat. Maar dat zal niet lukken door ons alleen maar in te graven. We zullen een mix moeten vinden tussen verdedigen op onze eigen helft en vooruit verdedigen. PSV is onder meer heel sterk in de omschakeling van verdedigen naar aanvallen. Daar zullen we goed mee om moeten gaan, want anders worden we genadeloos afgestraft.”

Hake en zijn team hebben het strijdplan echter klaarliggen. “De vraag zal vooral zijn in hoeverre wij er morgen in slagen om het plan uit te voeren dat we in gedachten hebben. We zullen ervoor moeten zorgen dat de bal zo weinig mogelijk in ons eigen zestienmetergebied komt, onder meer door de voorzetten van PSV eruit te halen. Maar we weten ook al op voorhand dat dit nooit voor honderd procent te voorkomen is. Op die momenten is het zaak dat iedereen op een goede manier het duel met zijn directe tegenstander aangaat.”

Hake verheugt zich op het feit dat de wedstrijd tegen de huidige koploper een avondduel op eigen bodem betreft. “We zullen PSV het gevoel moeten geven dat het lastig gaat worden in Deventer. Daar kan de wisselwerking met de supporters absoluut een bijdrage aan leveren. Het feit dat we een avondwedstrijd spelen en de atmosfeer in De Adelaarshorst zijn in ieder geval ingrediënten die ervoor kunnen zorgen dat het een mooie wedstrijd kan worden. Het belangrijkste blijft echter dat wij als team goed voor de dag moeten komen en PSV wellicht een mindere dag moet hebben om een resultaat te kunnen behalen.”

Philippe Rommens is nog altijd aan het revalideren van zijn blessure en zal morgen dan ook geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie. Jamal Amofa, Bobby Adekanye, Mats Deijl en Victor Edvardsen – die afgelopen zaterdag nog ontbraken tegen RKC Waalwijk – keerden de voorbije week daarentegen alle vier weer terug op het trainingsveld. Er wordt morgen om 20:00 uur afgetrapt bij Go Ahead Eagles – PSV.