Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

STATUS AFLOPENDE SPELERSCONTRACTEN EERSTE SELECTIE

Go Ahead Eagles heeft de voorbije periode duidelijkheid verschaft aan alle spelers met een aflopend contract over het al dan niet formeel opzeggen van de onderlinge verbintenis. Club of speler dienen een aflopende verbintenis vóór 1 april op te zeggen om automatische verlenging van het contract onder dezelfde voorwaarden te voorkomen. De spelers die bij Go Ahead Eagles over een contract beschikken dat aan het einde van het huidige seizoen afloopt, zijn Jay Idzes, Gerrit Nauber, Federico Mattiello, José Fontán, Erwin Mulder, Luca Plogmann en Darío Serra.

Jay Idzes heeft zijn contract met Go Ahead Eagles formeel opgezegd, waardoor hij Go Ahead Eagles op 1 juli transfervrij kan verlaten. Met Gerrit Nauber is Go Ahead Eagles in gesprek om de mogelijkheden tot verlenging van zijn verbintenis te bespreken. Het contract met Federico Mattiello is formeel opgezegd, terwijl José Fontán en Fredrik Oppegård aan het einde van het seizoen volgens afspraak terugkeren naar respectievelijk Celta de Vigo en PSV, van wie Go Ahead Eagles beide spelers huurt.

Het contract van Erwin Mulder bevat een optie, die inhoudt dat zijn contract automatisch wordt verlengd indien Go Ahead Eagles zich dit seizoen handhaaft in de Eredivisie. “Het lichten van deze optie houdt echter niet automatisch in dat Erwin ook daadwerkelijk bij ons blijft”, geeft technisch manager Paul Bosvelt aan. “Aan de ene kant heeft Erwin het prima naar zijn zin bij Go Ahead Eagles, maar aan de andere kant heeft hij ook de ambitie om volgend seizoen ergens als eerste doelman onder de lat te staan. We geven hem de ruimte om zich te oriënteren op de mogelijkheid om naar een andere club te gaan, maar sluiten ook een langer verblijf bij Go Ahead Eagles niet uit.” Ook met Luca Plogmann blijft de club in gesprek. “Mocht er voor Luca uitzicht komen op een positie als tweede doelman, dan is er een kans dat hij bij Go Ahead Eagles blijft”, aldus Bosvelt.

Of Go Ahead Eagles de optie tot koop in de huurovereenkomst met Darío Serra (gehuurd van Valencia) licht, wordt in een later stadium besloten.