Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

Ruime nederlaag GA Eagles in Leeuwarden

Cambuur - GA Eagles

In het Cambuur stadion een hele belangrijke wedstrijd op de zondagavond. SC Cambuur ontvangt GA Eagles. Wil de Friese ploeg inlopen op de ploeg die boven hun staat dan zal er gewonnen moeten worden. GA Eagles loopt bij winst alleen maar uit op de gevarenzone. Pikant detail nog aan de wedstrijd is dat oud SC Cambuur trainer Rene Hake terug komt op het oude nest, nu als trainer van de tegenstander. Helaas door de belachelijke beslissing van burgemeester Buma van Leeuwarden blijft het uitvak vandaag leeg, net als alle wedstrijden nog dit seizoen.

 

De eerste echte kans in de wedstrijd is direct raak en het is de thuisploeg die via Michael Breij de score opent nadat hij door Navarone Foor weggestoken wordt en hij vanuit een best wel moeilijke hoek schiet en dan gaat Jeffrey de Lange over de bal heen. Misschien had de goalie deze bal moeten hebben, 1-0.

SC Cambuur blijft de aanval zoeken en dringt de Eagles terug op eigen helft en in de 22ste minuut scoort het bijna de tweede treffer na een prachtige uithaal van spits Björn Johnson maar die inzet gaat net voor de goal langs.

Uit het niets komt GA Eagles dan op 1-1 in de 25ste minuut als het eerste schot op doel er direct ingaat. Vanaf links is het Isac Lidberg die op links de bal breed naar het midden legt op Evert Lindhorst en die speelt weer breed maar de bal is te hard voor Rashaan Fernandes en dan is het Mats Deijl die van grote afstand uithaalt en de bal vliegt bij de 2e paal binnen,1-1. Een schitterend doelpunt.

GA Eagles komt dan beter in de wedstrijd en in de 32ste minuut wordt Rashaan Fernandes ingespeeld op een meter of twaalf van de goal en hij draait en schiet de bal een paar centimeter naast. GA Eagles heeft dan de overhand in de wedstrijd overgenomen maar dan is het in de 43ste minuut toch de thuisclub die weer op voorsprong komt. Via een lange bal van achteruit die via via komt bij Mimoun Mahi aan de linkerkant van het veld en hij stoomt op en haalt rand 16 meter uit en de bal gaat via de binnenkant van de paal in de lange hoek, 2-1. De eerste goal voor Mimoun Mahi voor SC Cambuur.

De eerste kans in de tweede helft is voor de beozkers uit Deventer als de bal bij toeval komt bij Isac Lidberg en die moet zich haasten om te kunnen schieten voordat de bal over de achterlijn gaat maar zijn schot komt op de buitenklant van de paal. Mimoun Mahi krijgt nog een kans maar zijn schot gaat ver naast en Robbin Ruiter moet handelend optreden na een schot van Rashaan Fernandes. Navarone Foor krijgt in de 54ste minuut een hele goede mogelijkheid maar Jeffrey de lange kan het schot tot corner verwerken. Twee minuten later is het dan bijna Michael Breij die zijn tweede maakt want na een indraaiende voorzet van Sai van Wermeskerken glijdt hij de bal naast. Drie minuten later is het dan wel raak als Björn Johnson een grote fout achterin bij de Eagles afstraft en doeltreffend uithaalt en zijn schot is Jeffrey de Lange te machtig, 3-1.

Robbin Ruiter moet nog eens handelend optreden na een poging van Sylla Sow en in de 71ste minuut komt een andere invaller Oppegaard voorbij Doke Schmidt en vrij voor Ruiter maar weer is de Cambuur goalie de baas en keert het schot.

In de 75ste minuut gooit SC Cambuur de wedstrijd op slot als Alex Bangura een aanval opzet en de bal speelt op Mimoun Mahi en die geeft de bal direct terug op Bagura en die geeft voor en Navarone Foor tikt bij de eerste paal de 4-1 binnen. De wedstrijd zit nu definitief op slot.

Daniël van Kaam krijgt nog een dot van een kans als hij achter de defensie wordt weggestoken maar zijn aanname is niet goed en de bal springt te ver van zijn voet en weg is de kans.

In de 88ste minuut krijgt GA Eagles nog een grote kans maar Jay Idzes kopt de bal in vrijstaande positie naast en even later nog een kans voor Oliver Edvardsen maar zijn schot wordt geblokt. Verder komen beide ploegen niet en pakt SC Cambuur deze strohalm aan om dichterbij de ploegen die boven hun staan te komen. GA Eagles moet nu oppassen want het is nog niet veilig en zal zeker nog punten moeten gaan pakken.

 

 Opstelling SC Cambuur: Robbin Ruiter, Doke Schmidt (Alex Bangura), Leon Bergsma, Floris Smand, Sai van Wermeskerken, Daniël van Kaam, Mitchell Paulissen, Navarone Foor (Jamie Jacobs), Michael Breij (Remzo Balk), Björn Johnson (Roberts Uldrikis), Mimoun Mahi (Silvester van der Water)

Opstelling GA Eagles: Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Gerrit Nauber, Jamal Amofa (Fredrk Oppegård), Jose Fontán (Oliver Edvardsen), Evert Linthorst, Jay Idzes, Phillipe Rommens, Rashaan Fernandes (Sylla Sow), Isac Lidberg, Finn Stokkers

Gele kaart SC Cambuur: Doke Schmidt

Gele kaart GA Eagles: Isac Lidberg

Scheidsrechter: Allard Lindhout.