Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

Royale Union Saint-Gilloise te sterk voor GA Eagles in oefenduel

GA Eagles heeft vanmiddag een oefenduel met 1-2 verlorn van het Belgische Royale Union Saint-Gilloise. In de eerste wedstrijd van de nieuwe hoofdtrainer Paul Simonis kwam Go Ahead Eagles al vroeg op voorsprong. Een aantal minuten voor rust maakten de Belgen echter de gelijkmaker. In de tweede helft wist Royale Union Saint-Gilloise nogmaals te scoren, waardoor Go Ahead Eagles met 1-2 onderuit ging.

De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en het Belgische Royale Union Saint-Gilloise zou eerst in Zutphen worden gespeeld mét publiek. Helaas ging daar een streep door vanwege de regenval. Uiteindelijk werd er besloten gevoetbald op het complex van VV Diepenveen. In de zevende minuut kwam Go Ahead Eagles op een 1-0 voorsprong tegen de Belgen. Victor Edvardsen reageerde attent op een fout van de Belgische lijnverdediger Vic Chambaere. Iets meer dan een halfuur later maakten de Belgen 1-1 op het kunstgrasveld van Diepenveen.

Vlak na rust kreeg Go Ahead Eagles een mogelijkheid om op voorsprong te komen. De poging van Willum Willumsson werd gekeerd door de doelman van Union SG. Vervolgens werden de Belgen sterker en kregen ze de nodige kansen, maar ook Go Ahead Eagles bleef niet ongevaarlijk. Zo kreeg Darío Serra de bal ineens voor zijn voeten geworpen, maar zijn schot werd gepakt door de keeper van de tegenstander. In de 65e minuut moest Go Ahead Eagles wel het tweede tegendoelpunt van de wedstrijd incasseren. Dat doelpunt kwam de ploeg van Paul Simonis niet meer te boven: 1-2 nederlaag.

Go Ahead Eagles zou zaterdag in eerste instantie een besloten oefenwedstrijd spelen tegen KAA Gent. Dit duel gaat niet door.

In het liveblog zijn alle wedstrijdontwikkelingen van Go Ahead Eagles – Royale Union Saint-Gilloise terug te lezen.

Bron en foto: GA Eagles