Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

Krachtige 7-1 overwinning voor GA Eagles in laatste wedstrijd van 2023

GA Eagles moet in de laatste wedstrijd van het jaar 2023 in eigen huis aantreden tegen de amateurs van De Treffers uit Groesbeek en dat voor een plaats in de achtste finale van het KNVB bekertoernooi. De ploeg van René Hake is gewaarschuwd want in de vorige ronde werd ternauwernood gewonnen van de amateurs van de Koninklijke HFC. Een gewaarschuwd mens telt voor twee zegt men altijd maar dat viel gisteren enorm mee want GA Eagles had geen kind aan de amateurs. Met een ruime 7-1 overwinning plaatste de ploeg zich voor de volgende ronde.

De eerste kans in de wedstrijd was wel voor De Treffers maar oud prof Guus Joppen had het vizier niet op scherp en schoot in kansrijke positie naast. Na deze kans ging het snel in De Adelaarshorst want in de 16e minuut staat het 1-0 als een vrije trap van specialist Phillipe Rommens via keeper Niels Kornelis in het doel gaat. Drie minuten later is het dan weer raak en nu is het Sylla Sow die de 2-0 maakt. De thuisploeg blijft daarna op zoek naar meer goals en de amateurs hebben niet veel te vertellen. Net voor het half uur ligt de derde treffer ook binnen en Oliver Valaker Edvardsen was daar verantwoordelijk voor. Dezelfde speler was ook verantwoordelijk voor de 4-0 als hij een voorzet van Bas Kuipers binnenwerkt. Bij deze 4-0 bleef het bij rust.

Beide ploegen brachten in de tweede helft drie wissels binnen de lijnen en binnen vier minuten lag de bal in het netje. Tim Waterink, oud speler van NEC Nijmegen en FC Groningen, kopte de eretreffer binnen 4-1. In de 66ste minuut werd de marge weer vier als Victor Kaj Edvardsen de 5-1 binnenschiet.

De thuisploeg is dan nog niet verzadigd want invaller Tibo Baeten doet men twee goals ook nog een duit in et zakje doet als hij 75ste en 84ste minuut twee keer scoort en zo de eindstand van 7-1 op het bord zet.Zo hadden de mannen van René Hake een eenvoudige avond en is men door in het bekertoernooi waar NEC Nijmegen de volgende tegenstander zal zijn. Het betreft dan ene uitwedstrijd en de exacte datum zal later gepland worden maar het zal op 16,17 of 18 januari zijn.

Opstelling GA Eagles: Jeffrey de Lange, Mats Deijl (Luca Everink), Jamal Amofa, Joris Kramer, Bas Kuipers, Evert Linthorst (Enric Llansana), Phillipe Rommens, Jakob Breum (Gerrit Nauber), Willum Thor Willumsson, Oliver Valaker Edvardsen (Thibo Baeten), Sylla Sow (Victor Kaj Edvardsen)

Opstelling De Treffers: Niels Kornelis, Tjeu Langeveld, Guus Joppen, Bryan Sirvania, Azzedine Dkidak, Ricardo Ippel, Yassin Hamdi (Torino Hunte), Willem den Dekker (Gino van den Berg), Gavin Vlijter (Rick Wouters), Jordy Thomassen (Youri Loen), Oussama Bouyaghlafen (Tim Waterink)