Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

Kees van Wonderen was de mentor van Paul Simonis

Kees van Wonderen was de mentor van Paul Simonis, de nieuwe trainer van Go Ahead Eagles. Toch was het niet vanaf het begin duidelijk of de twee een relatie hadden.

Simonis was vier jaar lang de rechterhand van Van Wonderen, bij Go Ahead en sc Heerenveen. Hij staat nu voor het eerst op eigen benen. In 2020 hebben de twee elkaar voor het eerst ontmoet. Simonis zegt tegen Voetbal International: "We hadden ergens afgesproken en hij kwam binnen en ik dacht alleen maar: jeetje, wat een droge boterham." Ik dacht: eerst even kletsen, een broodje eten en een cappuccinootje erbij. Maar Kees kwam onmiddellijk ter zake. Toen ik naar hem keek, zag ik dat hij helemaal losging. De handen gingen naar het magneetbord, naar een boek, de bril ging op en de bril ging af.

Paul Simonis

Simonis was niet meteen overtuigd, maar besloot toch in te gaan op het aanbod van Van Wonderen en werd assistent-trainer bij Go Ahead. Hij besefte dat de voormalige verdediger helemaal geen 'droge boterham' was. Kees is een klankbord voor mij. We hebben vier jaar lang met elkaar samengewerkt. We zagen en belden elkaar dagelijks. In die jaren zijn we echt naar elkaar toe gegroeid. Kees wordt beschouwd als een soort vaderfiguur, een mentor in het trainersvak.

Simonis zal bij Go Ahead de opvolger worden van René Hake. De trainer, die met de Deventer club de voorrondes van de Conference League bereikte, vertrok naar Manchester United.