Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

Jeffrey de Lange droomt van Nederlands elftal

De 24 jarige goalie van GA Eagles Jeffrey de Lange zit helemaal op zijn plek in Deventer. Voor het eerst in zijn carrière is de doelman eerste keeper en droomt heel voorzichtig van het Nederlands elftal.

Hij kwam de afgelopen zomer over van FC Twente en heeft het prima naar zijn zin in Deventer maar ziet deze stap als een tussenstap. Tegen VI zei hij "Op een dag wil ik bij een mooie club in een grote competitie spelen. Misschien wel het Nederlands elftal, dat is een droom.

Dat heb ik altijd uitgesproken. Het is misschien niet gebruikelijk in de voetballerij maar ik vind dat je altijd iets moet nastreven."

"Of Oranje op een dag realistisch is? In mijn ogen wel", vervolgt de sluitpost vol zelfvertrouwen. "Als ik naar andere keepers kijk voel ik me niet direct minder. Ik heb alleen minder ervaring. Laat mij maar eens drie, vier jaar alles spelen." De Lange realiseert zich dat hij via De Adelaarshorst mooie dingen kan bereiken. "Andries Noppert keepte hier een half jaar, ging naar Heerenveen en zo door naar het WK. Jay Gorter maakte een grote transfer naar Ajax. Ja, de supporters zingen soms al Jeffrey in Oranje. Dat is voor hun rekening, mij hoor je dat niet zeggen. Maar dromen doe ik wel. En nee, dat is niet arrogant. Dat heet zelfvertrouwen."