Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

Go Ahead strikt Deens jeugdinternational: 'Kan nodige creativiteit brengen'

Go Ahead Eagles krijgt per direct de beschikking over Søren Tengstedt. De 23-jarige aanvaller komt over van Silkeborg IF en tekent een contract tot medio 2027, met de optie voor een extra jaar. Dat melden de Deventenaren zaterdag.

Tengstedt, die op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten kan en zelfs als aanvallende middenvelder speelt, verruimt daarmee de Scandinavische enclave in Deventer. Na Victor Edvardsen, Willum Willumsson, Oliver Edvardsen en Jakob Breum is Tengstedt de vijfde Scandinaviër in de selectie van René Hake.

“Een prettige bijkomstigheid”, vertelt hij op de clubwebsite. “Het feit dat Go Ahead Eagles al een aantal Scandinavische spelers in de selectie heeft, maakt het voor mij gemakkelijker om snel onderdeel van het team te zijn. Ik heb met Jakob (Breum, red.) al wat gegeten in de stad en hij heeft me rondgeleid door Deventer."

De Adelaarshorst heeft al indruk gemaakt op Tengstedt. “Een traditierijke club met een mooi stadion. Ik heb de nodige videobeelden van de club bekeken, waarbij me opviel hoe intens de sfeer in het stadion is. Net zoals eerder deze maand tijdens Go Ahead Eagles - Ajax, waarvan ik de wedstrijdbeelden live heb gezien in Denemarken. Ik was onder de indruk van het spel van Go Ahead Eagles en hoop bij deze club snel mijn kwaliteiten te kunnen tonen. Samen met de supporters hoop ik op mooie jaren in Deventer.”

Technisch manager Paul Bosvelt over de Deen: “Søren is een linksbenige aanvaller die op meerdere posities uit de voeten kan. Hij is een voetballer die goed in staat is om tussen de linies te spelen. Bovendien kan hij vanuit de combinatie de nodige creativiteit brengen.”

Bron: GA Eagles


Lees meer