Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GO AHEAD EAGLES SLUIT TRAININGSKAMP AF MET 1-2 ZEGE OP KRC GENK

Go Ahead Eagles heeft het vierdaagse trainingskamp in Genk afgesloten met een 1-2 overwinning op KRC Genk. In België waren Victor Edvardsen en Bobby Adekanye trefzeker namens de formatie van Paul Simonis.

Er werd woensdag om 12:00 uur afgetrapt op het trainingscomplex van Genk. Go Ahead Eagles kreeg in de tweede minuut al een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen. Søren Tengstedt zag zijn poging echter gekeerd worden door de doelman van Genk. Vijf minuten later werd de ploeg van Paul Simonis opnieuw gevaarlijk aan de linkerkant: deze keer werd een poging van Dean James geblokkeerd door de keeper. Tien minuten later was er de eerste mogelijkheid voor Genk. Na negentien minuten voetballen werd de ban gebroken door Victor Edvardsen: uit een goede aanval via de linkerkant maakte de Zweed de 0-1. Edvardsen wist tot nu toe in elk oefenduel te scoren. In het restant van de eerste helft ging het spel op en neer. Zo kreeg Genk nog een aantal mogelijkheden, maar trof het telkens Jeffrey de Lange op de weg. Dé kans voor Go Ahead Eagles om de voorsprong te verdubbelen kwam van Finn Stokkers, maar zijn poging werd gekeerd.

Screenshot_20240717-144839_Instagram

De eerste mogelijkheid na rust was voor Bobby Adekanye. De buitenspeler trok naar binnen en zag zijn afstandsschot uiteen spatten op de lat. Niet veel later was het wel raak voor Adekanye: hij maakte de 0-2. Na rust werd Go Ahead Eagles minder op de proef gesteld dan voor rust. Zo viel met nog een kleine twintig minuten te spelen de eerste echte grote kans te noteren voor KRC Genk. Hier had Jeffrey de Lange antwoord op. In de 86e minuut kwam Genk er snel uit en bleek De Lange voor het eerst dit duel kansloos: 1-2.

Fotografie: Erik Pasman

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN

RKC Genk – Go Ahead Eagles 1-2 (0-1)
19′ Victor Edvardsen 0-1
58’ Bobby Adekanye 0–2
85’ Tolu Arokodare 1 -2

Opstelling Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl,  Jamal Amofa, Joris Kramer, Dean James (72’ Donte Apinsa); Evert Linthorst, Enric Llansana (72’ Xander Blomme) ; Søren Tengstedt (29’ Finn Stokkers), Bobby Adekanye (72’ Robbin Weijenberg), Jakob Breum (46’ Thibo Baeten); Victor Edvardsen.