Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA Eagles wint weer en nu van Fortuna Sittard

Vanmiddag ontmoette GA Eagles op de eigen Adelaarshorst Fortuna Sittard en bij winst zouden de mannen van Rene Hake, na de midweekse winst, veilig zijn en behouden blijven voor de eredivisie.

Rene Hake moest zijn elftal noodgedwongen op één plek wijzigen ten opzichte van afgelopen woensdag. Bobby Adekanye bleek niet fit genoeg om in actie te komen vanmiddag. Zijn plaats werd ingenomen door Rashaan Fernandes.

De thuisploeg begon energiek aan de wedstrijd en drukte de Fortunezen terug op eigen helft en in de 15e minuut leek men op voorsprong te komen als Willum Willimsson de bal binnen tikt maar dan steekt de assistent scheidsrechter de vlag omhoog voor buitenspel. Dit werd dus werk voor de VAR en na lang kijken werd de goal toch toegekend en een snelle voorspong voor de thuisploeg was een feit, 1-0. Een minuut of 20 later kreeg dezelfde Willum Willimsson een grote kans maar zijn kopbal bereikte de goal niet.
Daarna werden de Limburgers ook een aantal keren gevaarlijk en doelman Jeffrey de Lange was telkens paraat om het gevaar te keren. Aan de andere kant was het Bas Kuipers die nog gevaarlijk werd maar zijn schot kwam in het zijnet en aan de andere kant een kopbal van Paul Galdon die niet krachtig genoeg was.

Rene Hake bracht vervolgens met Xander Blomme een gouden wissel binnen de lijnen. Met zijn tweede balcontact wist hij de wedstrijd namelijk te beslissen. De jonge Belg twijfelde geen moment toen de bal voor zijn voeten belandde. Met een knappe streep verschalkte hij de goalie van Fortuna Sittard: 2-0. Het was zijn eerste doelpunt voor Go Ahead Eagles; gelijk een érg belangrijke dus! In het restant van de wedstrijd vielen er geen grote kansen meer te noteren. Er konden dus wederom drie belangrijke punten worden bijgeschreven voor de ploeg van Rene Haké. Het gat met de gevreesde zestiende plek is daarmee opgelopen tot acht punten. Met nog vier wedstrijden te gaan lijkt directe handhaving daarmee binnen handbereik.

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jamal Amofa (José Fontán), Jay Idzes, Bas Kuipers, Evert Linthorst (Xander Blomme), Philippe Rommens, Oliver Edvardsen (Finn Stokkers), Rashaan Fernandes ( Enric Llansana), Willum Willumsson, Isac Lidberg

Fortuna Sittard: Ivor Pandur; Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitris Siovas, George Cox (Thomas Buitink), Dogan Erdogan (Deroy Duarte), Kristijan Bistrovic (Arianit Ferati), Iñigo Cordoba, Tijjani Noslin (Gianmarco Cangiano), Paul Gladon, Úmaro Embaló (Rémy Vita)

17’ 1-0 Willum Willumsson
75’ 2-0 Xander Blomme

Scheidsrechter: Bas Nijhuis