Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA Eagles wint van SC Heerenveen

gaeagleshveen

In de Adelaarshorst in Deventer speelden GA Eagles en SC Heerenveen een aantrekkelijke wedstrijd tegen elkaar waarin best veel gebeurde. De thuisploeg wist de drie punten in Deventer te houden door de 3-2 winst.

Go Ahead schoot uit de startblokken en iedereen dacht dat het in de derde minuut op voorsprong kwam als Vicktor Edvardsen de bal binnen schiet na een mooie steekpass. De VAR gooide echter roet in het eten want Edvardsen zou een paar millimeter buitenspel hebben gestaan. Doelpunt afgekeurd dus.

De thuisploeg nam wel het initiatief in de wedstrijd en kwam in de 22ste minuut dan wel op voorsprong.          Men had een variant bedacht tijdens een corner en die schoot captain Bas Kuipers feillos binnen, 1-0. Een verdiende voorsprong.

In de 39ste minuut verdubbelde de thuisploeg de voorsprong als Phillip Rommens een strafschop mag nemen en niet faalt, 2-0. In de extra tijd maakte Charlie Webster de aansluitingstreffer. Doelman Jeffrey de Lange wilde een lange bal uit te lucht plukken, maar botste daarbij op Ion Nicolaescu. Toen de keeper op de grond lag, kon de huurling van Chelsea de bal makkelijk binnenwerken. Het zorgde voor vertrouwen en hoop bij de bezoekers, waar de thuisploeg vooral verbaasd was dat het doelpunt niet werd afgefloten. In de discussie die daarop volgde met scheidsrechter Jannick van der Laan kregen maar liefst drie spelers van GA Eagles een gele kaart.

In de tweede helft nam SC Heerenveen het initiatief maar tot echt grote kansen kwam de ploeg eigenlijk niet. In de 60ste minuut een tegenvaller voor de ploeg van Kees van Wonderen als Charlie Webster na een harde charge op Phillip Rommens met rood weggestuurd wordt. Volkomen terecht.

In de 66ste minuut gaat dan Syb van Ottele in de fout en daar profiteert invaller Sylla Sow van en die tikt de 3-1 binnen. Drie minuten voor tijd brengt door een prachtige individuele actie Osame Sahraoui de spanning nog iets terug als hij de 3-2 maakt maar verder komen beide ploegen niet en zo blijven de drie punten in Deventer en gaat SC Heerenveen puntloos terug.

GA Eagles: Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Jamal Amofa, Joris Kramer, Bas Kuipers, Evert Linthorst, Phillipe Rommens (Enric Lansana), Jakob Breum (Thibo Baeten), Willum Thor Willumsson, Oliver Valaker Edcardsen (Sylla Sow), Victor Kaj Edvardsen
SC Heerenveen: Andries Noppert, Hussein Ali (Denzel Hall), Syb van Ottele, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert, Luuk Brouwers (Daniel Karlsbakk), Anas Tahiri (Pelle van Amersfoort), Ché Nunnely (Osame Sahraoui), Simon Olsson, Charlie Webster, Ion Nicolaescu (Espen van Ee)

Scheidsrechter: Jannick van der Laan