Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA Eagles wint oefenwedstrijd van FC Den Bosch

Vanmiddag op het prachtige complex van WWNA in Wenum-Wiesel speelde GA Eagles een oefenwedstrijd tegen KKD ploeg FC Den Bosch.

Bij Go Ahead Eagles stonden onder andere Xander Blomme, Jakob Breum en Victor Edvardsen in de basis. Geen ploeg die erg ingespeeld zijn en dat is in de eerste helft tegen FC Den Bosch ook te zien.

FC Den Bosch was in de eerste half uur de betere ploeg en kreeg de beste kansen. Tot scoren komen de Bossenaren echter niet mede doordat Dean James op een gegeven moment goed ingreep met een keurige tackle. Een paar seconden voor rust scoren ze dan toch als eerst Edvardsen een kans mist en in de tegenaanval is het Kacper Kostorz die een rebound binnentikt, 0-1. Er zat een buitenspel luchtje aan maar de treffer telt.

Het eerste kwartier na rust blijft het spel van de Eagles moeizaam, alleen een vrije trap van Edvardsen sticht een beetje gevaar. Aan de andere kant raakt Anass Ahannach de paal.
Bij de stand 0-1 krijgt FC Den Bosch verdediger Yuya Ikeshita een rode kaart maar het blijft wel elf tegen elf omdat voor de Japenner een vervanger ingebracht mag worden. Opvallend moment in de wedstrijd.

Na een uur keert GA Eagles de zaak toch nog om. Trainer René Hake brengt een aantal spelers in die je in de competitie in de basis verwacht en dat blijkt de gouden greep om te winnen. Een kwartier voor tijd is Oliver Edvardsen het eindstation van een prima aanval, een paar minuten later zorgt Willum Willumsson voor de winnende treffer: 2-1.

Go Ahead Eagles: Plogmann; Aventisian (61. Deijl), Derksen (46. Nauber, 61. Saathof), Smits (46. Kluiters, 61. Kramer), James (61. Kuipers); Blomme (46. Weijenberg, 61. Ghafour), Serra (61. Rommens), Markelo (46. Fernandes, 61. Adekanye), Breum (61. O. Edvardsen); V. Edvardsen (61. Sow), Baeten (61. Willumsson).