Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA Eagles wint oefenduel van Almere City

Go Ahead Eagles heeft zondag de derde oefenzege op rij geboekt. Na overwinningen op ONS Sneek (7-1) en Telstar (3-0) werd nu Almere City FC met 3-2 verslagen. Victor Edvardsen, Finn Stokkers en Thibo Baeten waren verantwoordelijk voor de doelpunten van Go Ahead Eagles.

Go Ahead Eagles – Almere City werd gespeeld bij WWNA en kende een speelduur van 2 x 60 minuten. In de zevende minuut viel het eerste doelpunt van de wedstrijd al te noteren: een schot van Victor Edvardsen belandde in het doel van Almere City. Tien minuten later werden de bezoekers uit Flevoland gevaarlijk: Kornelius Hansen kopte de bal over het doel van Jeffrey de Lange. In het resterende deel van de eerste zestig minuten kreeg Almere City zeker nog wat mogelijkheden, waarbij ook Victor Edvardsen en Jakob Breum namens Go Ahead Eagles kansen hadden om de voorsprong te verdubbelen.

Het tweede bedrijf van de wedstrijd begon Go Ahead Eagles met elf andere namen. In de 62e minuut moest Go Ahead Eagles de gelijkmaker incasseren. Na 88 minuten voetballen kwam Go Ahead Eagles door Finn Stokkers weer op voorsprong tegen de Almeerders. Een klein kwartiertje later deed collega-aanvaller Thibo Baeten ook een duit in het zakje: 3-1. Het slotakkoord was in de allerlaatste minuut voor de bezoekers uit Almere: Jeffry Puriël maakte nog de 3-2.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN

Go Ahead Eagles – Almere City 3-2 (1-0)
7′ Victor Edvardsen 1-0
62′ Sota Kitano 1-1
88′ Finn Stokkers 2-1
102′ Thibo Baeten 3-2
120′ Jeffry Puriël 3-2

Bijzonderheden: wedstrijd kende een speelduur van 2 x 60 minuten

Opstelling Go Ahead Eagles 1e helft: Jeffrey de Lange; Mats Deijl,  Robbin Weijenberg, Joris Kramer, Deam James; Evert Linthorst, Søren Tengstedt, Philippe Rommens; Bobby Adekanye, Victor Edvardsen, Jakob Breum.

Opstelling Go Ahead Eagles 2e helft: Luca Plogmann; Donté Apinsa (Dichayro Naarendorp), Jamal Amofa, Enric Llansana, Luca Everink; Dielan Ghafour (Rami Gtari), Willum Willumsson, Xander Blomme; Finn Stokkers, Thibo Baeten, Mathis Suray.

Bron: GA Eagles