Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA Eagles verliest van de kampioen van Zuid-Afrika

Afgelopen zondag speelde GA Eagles de tweede oefenwedstrijd van het weekend en nu was de landskampioen van Zuid-Afrika Mamelodi Sundowns te tegenstander. Na de winst van zaterdag volgde nu een nederlaag want na ruim 90 minuten stond er 0-1 op het scorebord.

Sylla Sow staat in de basis en kan zich binnen de kortste laten gelden als hij een dot van een kans krijgt als hij alleen op de keeper af kan gaan maar tot scoren komt hij niet. Dat doet hij ook niet als hij na een dik halfuur binnen moet koppen na een voorzet van Mats Deijl. De teller blijft steken op nul, waar het er minimaal eentje zou moeten zijn. Door deze missers blijft het na ruim drie kwartier doelpuntloos in de eerste helft.

Bobby Adekanye en Bas Kuipers krijgen in de tweede helft ook nog de kans om tot scoren te komen maar dat lukt ook niet. Na een uur spelen gaat GA Eagles een aantal wissels doorvoeren.

Kort daarna slaat Mamelodi Sundowns wel toe, via Sammy Seabi. Het blijkt het enige doelpunt van de middag, mede omdat keeper Jeffrey de Lange nog een paar prima reddingen in huis heeft. Go Ahead Eagles gaat met 0-1 onderuit, waardoor het dubbele programma wordt afgesloten met een zege en een nederlaag.

Opstelling Go Ahead Eagles: De Lange; Deijl (61. Kluiters), Nauber (31. Saathof), Kramer (61. Smits), Kuipers (77. James); Blomme (46. Ghafour, 61. Fernandes), Rommens (61. Weijenberg), Adekanye (31. Serra, 46. Adekanye, 77. Serra), O. Edvardsen (61. Breum); Willumsson (61. V. Edvardsen), Sow (61. Baeten).