Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA Eagles verliest tweede oefenduel van deze week.

Na de nederlaag tegen degradant FC Groningen van afgelopen woensdag oefenden de mannen van René Hake vandaag tegen de Belgische topclub Club Brugge. De wedstrijd werd gespeeld in Sint Michielsgestel.

GA Eagles begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de 6e minuut een mogelijkheid als Willum Willumsson met een fijne steekpass Oliver Edvardsen in een kansrijke positie brengt. Dat levert nog geen doelpunt op, maar het maakt wel duidelijk dat de ploeg, ook logisch, nog steeds over voetballende kwaliteiten beschikt.

In de 20ste minuut komt GA Eagles dan op voorsprong als Victor Edvardsen een verdediger onder druk zet, de bal verovert en de bal speelt om Oliver Edvardsen en die hoeft voor het doel alleen de bal nog maar binnen te schuiven.
De Belgen spelen prima mee en zetten de Eagles soms aardig onder druk maar scoren deden beide ploegen niet meer en zing men rusten met een 1-0 voorsprong voor de Eagles.

De tweede helft was heel anders. Op keeper Jeffrey de Lange na wordt iedereen vervangen, puur om ook andere spelers ritme op te laten doen. Club Brugge komt binnen vijftien minuten na rust langszij door een knal van Raphael Onyedika, waarna de Belgen op zoek gaan naar de voorsprong.

Die komt er zes minuten voor tijd, als Shion Homma de bal keurig achter De Lange krult. Tussendoor is Dario Serra namens GA Eagles nog het dichtst in de buurt van een goal, maar zijn inzet treft geen doel. En dus verliest Go Ahead Eagles voor de tweede keer op rij een oefenwedstrijd.

Opstelling Go Ahead Eagles eerste helft: De Lange; Deijl, Saathof, Kramer, Kuipers; Blomme, Rommens, Adekanye, O. Edvardsen; Willumsson, V. Edvardsen

Opstelling Go Ahead Eagles tweede helft: De Lange; Aventisian, Derksen, Smits, James; Llansana, Serra, Markelo (77. Ghafour), Breum; Sow, Baeten.