Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA Eagles verliest in Heerenveen

Hveen - Eagles

In het Abe Lenstra stadion vanmiddag de strijd om een plaats in de play-offs voor Europees voetbal tussen SC Heerenveen en GA Eagles. Voor de winnaar is het seizoen nog niet ten einde en voor de verliezer kan het seizoen ten einde zijn en kunnen dan op vakantie. SC Heerenveen was bij een overwinning zeker van plaats acht, maar ook bij een gelijkspel was die plek op de ranglijst nog een optie. Dan was de ploeg wel afhankelijk van RKC Waalwijk. GA Eagles zou echt moeten winnen en dan afwachten op de andere resultaten.

SC Heerenveen wilde het niet zo laten komen en begon fel aan de wedstrijd en zochten nadrukkelijk de aanval. Grote kansen werden er niet gecreëerd en het eerste echte gevaar was wel van de thuisploeg in de 20ste minuut. Thom Haye mocht een vrije trap nemen maar trof geen doel. Na dat kantelde de wedstrijd en werden de Eagles beter en beter en werden dreigender en de grootste kans was voor de bezoekers als Isac Lidberg eigenlijk moet scoren na een assist van Willum Willumsson maar zijn inzet gaat net naast. Het leek erop dat beide ploegen met de brilstand naar de kleedkamer zouden gaan maar in de 43ste minuut toch een goal. Anas Tahiri geeft de bal voor en captain Pawel Bochniewicz kopt de bal binnen achter Jeffrey de Lange, 1-0. Dat was dan de ruststand.

Na de rust moest GA Eagles dan aanvallen om een resultaat mee te kunnen nemen en de thuisploeg kreeg daardoor ruimte. Isac Lidberg was met het eerste schot op doel dreigend maar Andries Noppert keerde zijn inzet. Na een uur spelen profiteerde Antoine Colassin daar bijna van echter Jeffrey de Lange pakte zijn schot die tien minuten later Sydney van Hooijdonk in de weg lag na een goede steekpass van Simon Olsson. Invaller Sylla Sow leek nog even dichtbij de gelijkmaker te zijn, maar zijn rollertje belandde naast het doel van Andries Noppert. In de tachtigste minuut moest de doelman zich toch voor een tweede keer gewonnen geven. De ingevallen Ché Nunnely kopte van dichtbij raak, waardoor de wedstrijd wel beslist was. Het gif leek hiermee uit de ploeg van René Hake te zijn geslopen, waarop de thuisploeg nog een aantal keren dicht bij de 3-0 leek te zijn. Na 95 minuten besloot scheidsrechter Jeroen Manschot om voor de laatste keer op zijn fluit te blazen en definitief een punt te zetten achter dit Eredivisieseizoen.

Sc Heerenveen: Andries Noppert (90’ Jan Bekkema); Milan van Ewijk, Syb van Ottele (74’ Pelle van Amersfoort), Pawel Bochniewicz (90+2’ Jeffrey Bruma), Mats Köhlert; Simon Olsson, Thom Haye, Anas Tahiri; Antoine Colassin (73’ Ché Nunnely), Sydney van Hooijdonk, Osame Sahraoui.

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jamal Amofa, Jay Idzes, Bas Kuipers; Bobby Adekanye, Philippe Rommens, Xander Blomme (64’ Sylla Sow), Oliver Edvardsen (79 Darío Serra); Willum Willumsson, Isac Lidberg.

Scheidsrechter: Jeroen Manschot
Gele kaart: Xander Blomme, Jamal Amofa (Go Ahead Eagles), Syb van Ottele (sc Heerenveen).