Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA Eagles scoort een knappe zesde plaats ondanks gelijkspel in laatste wedstrijd

De laatste wedstrijd van het jaar 2023 heeft GA Eagles niet in winst weten om te zetten. Op bezoek in Kralingen bleef de ploeg van René Hake steken op een 1-1 gelijkspel terwijl het de overgrote deel de betere ploeg was. Daardoor heeft GA Eagles nu dit seizoen tot nu toe 23 punten behaald en staat men op de prachtige zesde plaats.

Vanaf het begin van de wedstrijd werd de thuisploeg met de rug tegen de muur gezet door GA Eagles en de thuisploeg kon alleen dreigend worden door snel om te schakelen en veel de lange bal te spelen. Combinatievoetbal zag je alleen van de gasten uit Deventer. De eerste serieuze mogelijkheid voor de Deventer gasten kwam op naam van middenvelder Philippe Rommens. De Belgische spelverdeler probeerde het van afstand en vond de vuisten van doelman Stijn van Gassel. Daarna waren het Willum Willumsson en Jacob Breum die de goalie onder vuur namen, Breum, raakte met een fijnbesnaarde trap, vanaf een meter of twintig het aluminium en luttele minuten voor rust wist Willumsson van dichtbij Van Gassel niet te passeren. Zo werd er in de eerste helft niet gescoord.

In de tweede helft was ook GA Eagles de betere ploeg en was de thisploeg geen schim van de ploeg die het de vorige week FC Twente heel moeilijk maakte in de Grolsch Veste. In de 54e minuut kreeg GA Eagles loon naar werken als Jamal Amofa de bal voor de voeten krijgt na een afgeslagen inzet van Phillipe Rommens en hij joeg de bal hoog in de touwen, 0-1. Het tot dan toe soevereine Go Ahead Eagles liet vervolgens na om op zoek te gaan naar een tweede treffer. Excelsior ging, met drie frisse wissels, opportunistischer spelen en kwam steeds vaker in de buurt van het doel van Jeffrey de Lange. De eerste waarschuwing kwam van Kian Fitz-Jim, maar de invaller schoot van dichtbij over het Eagles-doel.

De thuisploeg ging dan ineens voetballen en kwam met een slotoffensief en creëerde ook enkele goede kansen. GA Eagles had geen goed antwoord op het offensief en in de 83ste minuut bezweek men onder de druk. Op aangeven van Siebe Horemans kopte invaller Oscar Uddenäs tien minuten voor tijd vakkundig de gelijkmaker binnen: 1-1. De thuisploeg was daar nog niet tevreden mee en GA Eagles had geluk dat scheidsrechter Alex Bos de club goed gezind was want hij keurde om onbegrijpelijke reden een goal van Redouan El Yaakoubi af en daar mochten de Deventenaren hem dankbaar voor zijn. Ver in blessuretijd kopte dezelfde Redouan El Yaakoubi op de lat en dat was het laatste wapenfeit in Rotterdam. Zo moest GA Eagles met een punt terug richting Overijssel.

Excelsior: Stijn van Gassel, Siebe Horemans, Sven Nieuwpoort, Casper Widell (Oscar Uddenäs), Redouan El Yaakoubi, Ian Smeulers (Mimeirhel Benita), Lazaros Lamprou (Nikolas Agrafiotis), Noah Naujoks (Kian Fitz-Jim), Julian Baas, Couhaid Driouch (Derensili Fernandes), Troy Parrot

GA Eagles: Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Jamal Amofa, Joris Kramer, Bas Kuipers, Enric Llansana, Phillipe Rommens, Jacob Breum (Thibo Baeten), Willum Willumsson, Oliver Edvardsen (Gerrit Nauber), Sylla Sow (Victor Edvardsen)

Scheidsrechter: Alex Bos

Gele kaart(en) GA Eagles: Phillipe Rommens, Gerrit Nauber