Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA Eagles pakt de winst tegen RKC Waalwijk

Op een zonovergoten Adelaarshorst neemt GA Eagles het op tegen RKC Waalwijk. Een wedstrijd die nog ingehaald moest worden.

Het eerste schot op doel is van de thuisploeg als Bobby Adekanye van afstand uithaalt maar het schot is een prooi voor Etienne Vaessen. In de eerste zeven minuten krijgt de thuisploeg drie corners achter elkaar te nemen en het gevaarlijkste daarin is Isac Lidberg maar zijn kopbal mist kracht en vanuit de aanval daarna staat het 0-1. Michiel Kramer krijgt de bal op een meter of veertig voor de goal en ziet Jeffrey de Lange te ver voor de goal staan en schiet de bal over de Eagles keeper in net doel, wat een goal zeg.

De thuisploeg laat het hoofd niet hangen en blijft daarna de aanval zoeken en in de 15e minuut krijgt het loon naar werken als ze een vrije trap krijgen en die wordt weggewerkt maar valt dan voor de voeten van Evert Lindhorst en die haalt ongenadig uit met links en staat het 1-1.

In de 20ste minuut een gevaarlijke aanval van RKC als Pelle Clement vrij komt maar op het laatste moment is het Jamal Amofa die hem de bal kan ontfutselen want anders had hij vrij voor de goal gestaan.

GA Eagles blijft daarna de meest dreigende ploeg en is eerst in de 23ste minuut al dichtbij als Etienne Vaessen redding moet brengen op een schot van Isac Lidberg en een aantal seconden later krijgt Mats Deijl de bal net buiten de zestien meter en kan de bal klaarleggen net binnen de zestien en haalt uit en de bal gaat in de verre hoek binnen, 2-1.

Tot twee keer toe is daarna Bobby Adekanye nog dreigend voor de thuisploeg maar hij komt niet tot scoren, eerst schiet hij van een meter of 14 maar Vaessen kan de bal naar de zijkant tikken en daarna schiet hij over in kansrijke positie en in de 42ste minuut moet hij scoren want hij wordt helemaal vrijs gespeeld en komt vrij voor de keeper maar wacht te lang met schieten en kan Lars Nieuwpport hem net de bal voor de voeten wegtikken en het lijkt wel de Bobby Adekanye show want twee minuten later kan hij weer schieten maar via een Waalwijks been gaat de bal naast. In de 44ste minuut krijgt GA Eagles een strafschop nadat Mats Seuntjes heel dom hands maakt in de 16 meter en Willum Willemsson ontfermt zich over de bal en schiet de bal naast. Een hele slechte strafschop van de man die al twee keer raak schoot dit seizoen van de stip. Dat is dan het laatste in deze eerste helft waarbij de thuisploeg een prima eerste helft speelt en verdiend met 2-1 voor staat.

Het eerste opvallende moment in de tweede helft is weer voor de thuisploeg als Bobby Adekanye een strafschop probeert te versieren maar hij laat zich te snel vallen in een duel met de RKC goalie en daarom geen strafschop.

In de 56ste minuut staat het dan maar zo, tegen de verhouding in, 2-2 als wederom Michiel Kramer vrij komt en de gelijkmaker binnen knalt. In de 64ste minuut moet de VAR kijken of RKC een strafschop moet krijgen nadat Jamal Amofa Julen Lobete lijkt neer te halen maar er volgt geen strafschop en daar komt de thuisploeg goed weg.

In de 75ste minuut is het weer Bobby Adekanye die een kans niet benut als hij vrij voor Etienne Vaessen komt maar de bal op de keeper schiet.

Bas Kuipers krijgt in de 80ste minuut een kans na een voorzet van Bobby Adekanye maar zijn kopbal kan gered worden door Vaessen. De thuisploeg zegt nog eens aan voor een slofoffensief. Een minuut of zeven voor tijd is het Isac Lidberg die net over schiet vanuit de draai. RKC Waalwijk komt er niet meer aan te pas in het laatste kwartier. Er komen dan zes minuten extra tijd bij en daarin gebeurt het hoor. De ploeg die het meeste recht heeft op de winst scoort nog. In minuut 95 is het vanuit een corner Isac Lidberg die geheel vrij staat en de bal kan koppen maar niet echt goed raakt en via de voeten van Patrich Vrioegh komt de bal weer voor zijn voeten en schiet dan de 3-2 binnen. Bijna schiet dan de matchwinner ook nog een vierde Deventer treffer binnen maar dat lukt niet. Zo blijven de drie punten in Deventer na een fantastische voetbalavond.

Opstelling GA Eagles: Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Jamal Amofa, Jey Idzes, Bas Kuipers, Evert Lindhorst, Phillipe Rommens, Bobby Adekanye (Finn Stokkers), Willum Willemsson, Oliver Edvardsen (Rashaan Fernandes), Isac Lidberg

Opstelling RKC Waalwijk: Etienne Vaessen, Jurien Gaari, Shawan Adewoye, Lars Nieuwpoort (Yassin Oukili), Vurnon Anita, Pelle Clement (Patrick Vroegh), Julian Lelieveld, Thierry Lutonda (Saïd Bakari), Mats Seuntjes, Michiel Kramer (Mika Biereth),  Julen Lobete (Florian Jozefzoon)

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof