Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA Eagles overklast door Feyenoord in eigen huis

GA Eagles - Feyenoord

Op de late zaterdagavond moest GA Eagles aantreden op de eigen Adelaarshorst tegen Feyenoord.  Vaak kunnen de Eagles topploegen het moeilijk maken in eigen stadion maar daar was zaterdag geen sprake van want de mannen van Paul Simonis werden op alle fronten overklast door Feyenoord dat hun beste wedstrijd van het seizoen speelde tot dan toe. Na ruim negentig minuten stond er 1-5 op het scorebord en dat was absoluut niet geflatteerd.

Paul Simonis koos vooraf voor een logische opstelling voor het duel met Feyenoord. De trainer van Go Ahead Eagles wilde zich niet te veel aanpassen aan de tegenstander waardoor veel vertrouwde namen terug te vinden waren op het wedstrijdformulier.

Het was al na een goede twintig minuten duidelijk dat het krachtverschil aardig groot was tussen beide ploegen. Al binnen een kwartier had Feyenoord zich meermaals gemeld rond het doelgebied van Go Ahead. De druk werd uiteindelijk te hoog waardoor Feyenoord na vijftien minuten al op een 1-0 voorsprong wist te komen via een prima goal van Ibrahim Osman.

In de fase na de goal werd de ploeg van Simonis zelf niet gevaarlijk en moest het alleen maar tegenhouden. Nog geen tien minuten later stond het 0-2. Na een goed lopende aanval werd eindstation Antoni Milambo bereikt die op zijn beurt beheerst af wist te ronden. Met name het middenveld van Feyenoord was dusdanig sterk dat de thuisploeg moeilijk naar adem kon happen.

Als Go Ahead nog hoopte terug te komen werd een minuut voor rust een eind gemaakt aan die illusie. Uitblinker aan de kant van Feyenoord, Quinten Timber, wist de score uit te bereiden tot 0-3. Het geloof was toen wel weg en de thuisploeg was niet meer bij machte om het de Rotterdammers nog maar enigszins moeilijk te maken.

De tweede helft was niet anders als de eerste. Feyenoord bleef zwaar de bovenliggende partij en liep verder uit in de score. Rond een uur spelen was het spits Ayase Ueda die ook zijn doelpuntje mocht meepikken. Na een werkelijk prachtige aanval waar Go Ahead Eagles volledig werd weggespeeld was de Japanse aanvaller het eindstation. In de slotfase tekende invaller Julian Carranza voor de vijfde treffer van Feyenoord.

De ploeg uit Deventer ging niet helemaal roemloos ten onder. Oliver Edvardsen kreeg van zijn trainer een half uur de tijd om te laten zien dat hij op voetbal zit. De Noorse aanvaller viel wederom goed in en probeerde er nog het beste van te maken. Zijn invalbeurt werd uiteindelijk beloond met de enige treffer van de thuisploeg

GA Eagles: Luca Plogman, Mats Deijl, Gerrit Nauber, Joris Kramer, Aske Adelgaard, Evert Linthorst, Enric Llansana, Bobby Adekanye, Jakob Breum, Oliver Antman, Victor Kaj Edvartsen

Feyenoord: Timon Wellenreuther, Jordan Lotomba, Gernot Trainer, Dávid Hancko, Hugo Bueno, Antoni Milambo, In-Beom Hwang, Quinten Timber, Ibrahim Osman, Ayase Ueda, Igor Paixão

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof

Gele kaart(en) GA Eagles: Aske Adelgaard

Gele kaart(en) Feyenoord: Gernot Trauner, In-Beom Hwang