Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA Eagles o21 wint van koploper FC Groningen o21

Vanmiddag speelde FC Groningen o21 de thuiswedstrijd tegen GA Eagles o21. FC Groningen was tot de wedstrijd van vanmiddag koploper en de Deventenaren waren de hekkensluiter. Dat zoiets niets zegt was vanmiddag duidelijk te zien want er was maar één ploeg die recht had op de drie punten en dat was GA Eagles. Van het begin af aan waren ze veel betere ploeg en FC Groningen grossierde in slordigheid en veel balverlies. Eén moment wist de ploeg zich te creëren als Djurre Laansma een bal op de bovenkant van de lat schiet.

Noemenswaardig vanmiddag was het optreden van arbitraal trio want Lizzy van der Helm was de scheidsrechter en haar assistenten waren Martina Boer en Fleur Knevelman. U leest het goed, het waren allemaal dames. De scheidsrechter was een tijdje geblesseerd geweest en floot vanmiddag haar eerste wedstrijd weer en deed dat prima. Deze dames fluiten en vlaggen ook in de Champions League van het vrouwen voetbal.

Terg naar de wedstrijd want in de 28ste minuut mocht GA Eagles een corner nemen en Pim Saathof werkte de bal binnen. FC Groningen kon daar verder niets tegenover stellen en zo bleef het bij rust 0-1.

In de tweede helft bracht trainer Melchior Schoenmakers aanvaller Jens Schraven binnen de lijnen voor Samuel Dikoš en dat bracht direct wat schwung in het elftal. Jens Schraven die ziek was geweest de afgelopen week kon daarom niet vanaf het begin beginnen. FC Groningen werd was gevaarlijker in die tweede helft onder impuls van dezelfde Jens Schraven en hij was de man die het eens probeerde van afstand, een paar keer zelfs. Die opleving van de thuisploeg duurde ongeveer een kwartier en toen zakte het weer weg. Langzaam aan nam GA Eagles het heft weer in handen en in de 69ste minuut was het Kader Koné die op schitterende wijze de 0-2 binnenjoeg. Daar bleef het dan bij en leed FC Groningen een gevoelige nederlaag mede omdat de concurrentie ook punten liet liggen.

FC Groningen: Dirk Baron, Maxim Mariani, Robin Kelder, Sven Bouland, Marco Speelman, Djurre Laansma, Roy Leicester, Samuel Dikoš, Fofin Turay, Noam Emeran, Nils Eggens
Wissels: Stijn Petiet, Jens Schraven, Iiro Mendolin, Joop Oosterhof, Jesper Mosselaar

GA Eagles: Nando Verdoni, Donte Apinsa, Pim Saathof, Dani Tijman, Dichayro Naarendorp, Dielan Ghafour, Kader Koné, Maurillio de Lannoy, Marouan Auahrani, Leon Robert Opdam, Gijs Steinfelder
Wissels: Lars Groenendijk, Roan Veenbrink, Jaël Blanker, Jop Scharpfenecker, Darcy Turner, Ofuso Kwabena Boakye, Mounssif Meftah