Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA Eagles neemt punt mee uit Johan Cruijff Arena

Ajax - GA Eagles

GA Eagles moest op de late donderdagavond aantreden in de Johan Cruijff Arena waar de recordkampioen van Nederland Ajax op hun wachtte. Het dit seizoen kwallende Ajax mocht je rustig zeggen en wie weet was er wat mogelijk voor de mannen van René Hake. De trainer had nu een basisplaats voor ex Ajaxied Enric Llansana, die speelde voor Xander Blomme.

Ajax nam vanaf het begin wel het initiatief en GA Eagles bekeek hoe de wedstrijd ging lopen. Het eerste schot richting goal kwam van de Belg Mika Godts maar Jeffrey de Lange kon het schot pakken. Daarna probeerden ook Benjamin Tahirovic, Sivert Mannsverk en Steven Bergwijn het, maar zij vonden ook het net niet. De Deventenaren concentreerden zich in de hoofdzaak op verdedigen en het eerste schot richting de Ajax doel kwam na een kwart wedstrijd als Oliver Edvardsen het eens probeert maar Dinant Ramaj kan het schot pakken. Direct daarna was het in de 24ste minuut aan de andere kant wel raak, en hoe. Een voorzet van Mika Godts werd vol op de slof genomen en met een schitterende volley scoorde Anton Gaaei de 1-0. Vlak daarna had het ook gelijk kunnen staan want Willum Willumsson kreeg een kopkans maar weer was het Dinant Ramaj die redding bracht en aan de andere kant stuitte Bergwijn met een hard schot op De Lange. Kenneth Taylor schoot daarna wild naast. Godts was vlak voor rust het dichtst bij de tweede voor Ajax, maar raakte de paal.

Na rust beet GA Eagles wel meer van zich af maar ook de thuisploeg kreeg nog kansen om de score hoger te maken dan de 1-0. Zolang het bij die kleine voorsprong blijft heeft GA Eagles nog kans op een gelijkmaker. Bas Kuipers probeerde het met een schot met rechts, maar wel in de handen van Dinant Ramaj. Willum Willumsson schoot even later een vrije trap vanaf een mooie positie over.

Het duel bloedde een beetje dood en dus besloot Hake een vierdubbele wissel door te voeren na driekwart wedstrijd. Hij bracht Jamal Amofa, Sören Tengstedt, Finn Stokkers en Victor Edvardsen voor Gerrit Nauber, Bobby Adekanye, Evert Linthorst en Enric Llansana. Steven Bergwijn moet eigenlijk kort daarna 2-0 maken, maar hij prikte de bal naast het doel van Jeffrey de Lange, wat een grote kans was dit. Aan de andere kant was Mats Deijl dichtbij uit een hoekschop, maar kreeg de bal er niet in. In blessuretijd kwam er dus alsnog de gelijkmaker als Dinant Ramaj gigantisch d emist in gaat. Een hoge voorzet van Oliver Edvardsen kan hij zo uit de lucht pullen maar hij laat de bal dan los en grabbelt om de bal nog te pakken te krijgen maar de bal valt voor de voeten van Bas Kuipers en die tikt via het been van Jorrel Hato de 1-1 binnen

Daarmee behoudt de ploeg van Hake zicht op plek vijf. Het verschil met Ajax blijft vier punten. Als Feyenoord de beker wint en bij de eerste drie eindigt (wat als zo goed als zeker is), gaat de nummer vijf zonder play-offs Europa in. Dan gaan de play-offs tussen de nummers zes tot en met negen.

 

Ajax: Dinant Ramaj, Anton Gaaei (Tristan Gooijer), Devyne Rensch, Ahmetcan Kaplan, Jorrel Hato, Benjamin Tahirović, Sivert Mannsverk (Silvano Vos), Kenneth Taylor, Kristian Hlynsson (Carlos Forbes), Mika Godts (Kian Fitz-Jim), Steven Bergwijn (Julian Rijkhoff)

GA Eagles: Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Gerrit Nauber (Jamal Amofa), Joris Kramer, Bas Kuipers, Evert Lindhorst (Søren Tengstedt), Enric Llansana (Finn Stokkers), Bobby Adekanye (Victor Edvardsen), Willem Willumsson, Oliver Edvardsen, Thibo Baeten (Jakob Breum)

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal

Gele kaart(en) Ajax: Jorrel Hato