Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA Eagles neemt drie punten mee uit Arnhem

GA Eagles moest vandaag aantreden in het Gelredome en daar was het in degradatie verkerende Vitesse de tegenstander. Waar gisteren de o21 van GA Eagles op een erbarmelijk slecht veld moesten aantreden moesten de boys van René Hake het vandaag doen op een erbarmelijk slecht veld.

De eerste mogelijkheid in de wedstrijd was voor de Eagles als Bobby Adekanye met een prachtige voorzet Vicktor Edvardsen bereikt maar Eloy Room brengt redding. Daarna neemt de thuisploeg het heft in handen en is de betere ploeg. Een hard schot van Marco van Ginkel word op het laatste moment gekraakt en dat is dan ook de laatste daad van de captain van Vitesse want hij moet met een hoofdblessure eraf.

De vervanger van Marco van Ginkel Kacper Kozlowski gaat dan in de 27ste minuut neer in het strafschopgebeid maar Joey Kooij wuift het weg. Een kopbal van nieuwe aanwinst Mexx Meerdink van Vitesse moet onschadelijk gemaakt worden door Jeffrey de Lange en later rolt een schot van de spits bijna over de lijn maar Joris Kramer kan de bal net op tijd wegwerken. Vier minuten later staat het 0-1 als een lange bal van achteruit van Evert Linthorst doorschiet achter de defensie van Vitesse en Oliver Edvardsen er net eerder bij is als Eloy Room en de keeper omspeelt en binnenschiet. Bij deze 0-1 blijft het dan in de eerste helft.

De thuisploeg neemt in de tweede helft het heft in handen zonder direct tot grote kansen te komen. Het eerste schot op doel is wel van de Eagles maar Eloy Room kan een schot van Dean James stijlvol redden. Even daarna laat de thuisploeg zich echt gelden als Amine Boutrah eens uithaalt en doelman Jeffrey de Lange het schot stopt en in de rebound is het Gerrit Nauber die al vallend het schot van Kacper Kozlowski wegkopt.

In de 82ste minuut komt GA Eagles goed weg als vanuit een hoeksschop Ramon Hendriks een grote kopkans krijgt maar hij kopt de bal via de grond en de bal gaat dan over.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd nog aan kans voor Thibo Baten maar Eloy Room red in de korte hoek. Er komen dan vier minuten extra tijd bij en in die laatste minuut van die extra tijd is het Willum Willumsson die Kacper Kozlowski totaal onnodig onderuit schoffelt en de terechte rode kaart krijgt van Joey Kooij. Wat een domme domme actie van de IJslander en dat met de IJsselderby voor de boeg. Direct daarna is het dan Jakob Breum die de 0-2 binnenschiet en zo wint GA Eagles deze wedstrijd en klimt het weer naar plaats zes op de ranglijst.

Opstelling Vitesse: Eloy Room, Carlens Arcus, Nicolas Isimat-Mirin, Ramon Hendriks, Mica Pinto, Toni Domgjoni, Enzo Cornelisse, Gyan de Regt (Anis Hadj Moussa), Marco van Ginkel (Kacper Kozlowski), Amine Boutrah, Mexx Meerdink

Opstelling GA Eagles: Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Jamal Amofa, Joris Kramer (Gerrit Nauber), Dean James (Luca Everink), Evert Lindhorst, Xander Bomme (Pim Saathof), Bobby Adekanye, Willum Willumsson, Oliver Edvardsen (Jakob Breum), Victor Edvardsen (Thibo Baeten)

Scheidsrechter: Joey Kooij