Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA Eagles met minimum verschil onderuit tegen PSV

GA Eagles kreeg op de vrijdagavond bezoek van koploper PSV en de Eindhovenaren hadden aan één goal genoeg om de drie punten mee terug te nemen, 0-1.

 

Bij Go Ahead Eagles haalden ze deze week kracht uit de wijze woorden van Adrie Steenbergen. De oud-teammanager stelde dat het moment dat PSV een keer gaat verliezen toch steeds dichterbij komt. Een waarheid als een koe, maar vanavond bleken het onderaan de streep toch loze kreten.

Aan de IJssel bleef de ongenaakbare equipe van Peter Bosz voor de 41e keer op rij ongeslagen in de Eredivisie. Dit seizoen staat de teller op 25 gespeelde wedstrijden, waarvan er door een vroege treffer van Sergiño Dest 22 winnend werden afgesloten.

Op een avond die al vroeg van alle spanning onthoofd leek te worden, zat het venijn 'm in de staart.

 

Een sprankje hoop was er wel degelijk in Deventer. Go Ahead Eagles trachtte te kunnen profiteren van het feit dat PSV komende week de belangrijke return in de Champions League tegen Borussia Dortmund speelt.

Ondanks dat de koploper gehavend op bezoek kwam, was het ook zonder onder meer Joey Veerman, Ismael Saibari en Noah Lang vanaf de aftrap te zien dat de gedachten van PSV geenszins al bij het miljoenenduel van woensdag waren. Dat Go Ahead Eagles met een 0-1 achterstand de rust haalde mag een wonder worden genoemd.

Uit alle hoeken en standen zag doelman Jeffrey de Lange de Brabanders op zich afkomen. Het was eenrichtingsverkeer. Voordat Sergiñio Dest in minuut tien op fraaie wijze de openingstreffer aantekende - hij werd geen strobreed in de weg gelegd door met name Mats Deijl en Jakob Breum - moest De Lange al tweemaal ingrijpen.

Ook na het doelpunt van plaaggeest Sergiñio Dest was het aan hem te danken dat de schade beperkt bleef.

GA Eagles: Jeffrey de Langs, Mats Deijl (Luca Everink), Gerrit Nauber, Joris Kramer, Bas Kuipers, Evert Linthorst (Enric Llansana), Xander Blomme (Finn Stokkers), Jakob Breum, Willum Thor Willumsson, Oliver Valaker Edvardsen (Søren Tengstedt), Victor Kaj Edvardsen (Thibo Baeten)  

PSV: Walter benitez, Jordan Teze, Armando Obispo, Olivier Boscagli, Sergiñio Dest, Jerdy Schouten, Guus Til (Isaac Babadi), Mauro Junior, Hirving Lozano (Armel Bella-Kotchap), Luuk de Jong (Ricardo Pepi), Malik Tilman (Johan Bakayoko)

Scheidsrechter: Danny Makkelie

Gele kaart(en) PSV: Armando Obispo

Rode kaart PSV; Armando Obispo (2x geel)