Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA Eagles kan niet winnen van FC Groningen, 1-1.

Een belangrijke wedstrijd op De Adelaarshorst als GA Eagles en FC Groningen elkaar treffen. GA Eagles dat niet erg in de gevarenzone zit maar FC Groningen wel want de ploeg moest winnen vandaag om rechtstreekse degradatie te ontlopen. De ploeg begon goed want al in de 6e minuut schoot spits Ricardo Pepi op aangeven van Oliver Antman de 0-1 achter Jeffrey de Lange.
Een zevental minuten later werd de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk als Oliver Edvardsen het doel van Peter Leeuwenburg onder vuur neemt maar de goalie red de situatie en even later is het dezelfde Oliver Edvardsen die met een kopbal alla Bep Bakhuis net voorlangs kopt.
In de 30ste minuut scoort dan de thuisploeg na slecht verdedigen van de bezoekers als Bas Kuipers de bal terugtrekt op Willum Willumsson en die knalt de gelijkmaker binnen, 1-1. Een paar minuten later moest Peter Leeuwenburgh met een wereldredding de voorsprong van de thuisploeg onschadelijk maken en kon Willum Willumsson niet zijn  tweede maken.
Het betekende dat de kleedkamer werd opgezocht met een gelijke stand. De tweede helft begon aan Eagles-zijde met minder grote kansen dan dat er in de eerste helft genoteerd konden worden. Ook de uitploeg slaagde er niet in om – ondanks de noodzaak om te winnen – een échte vuist te maken in Deventer. Tot echte kansen kwamen de Groningers niet.
De thuisploeg daarentegen wel want Bobby Adekanye ging met een dribbel een aantal Groningers voorbij maar in de afwerking faalde hij want zijn inzet ging over. Jamal Amofa kreeg nog een schietkans maar die ging ook niet raak. Zo bleef het bij de 1-1 gelijkspel en dat betekent dat FC Groningen is gedegradeerd en dat GA Eagles voor 99,9 % veilig is voor handhaving.
Zondag gaat GA Eagles op bezoek in De Kuip en speelt het de kampioenswedstrijd van Feyenoord.

Scheidsrechter: Robin Hensgens

Gele kaart: Bas Kuipers (Go Ahead Eagles), Jorg Schreuders, Ricardo Pepi, Luciano Valente, Tomas Suslov (allen FC Groningen)

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jamal Amofa, Jay Idzes, Bas Kuipers; Xander Blomme (72’ Enric Llansana), Philippe Rommens; Bobby Adekanye (90’ Darío Serra), Willum Willumsson, Oliver Edvardsen (62’ Sylla Sow); Isac Lidberg.

FC Groningen: Peter Leeuwenburgh; Jorg Schreuders (69’ Thom van Bergen), Radinio Balker (72’ Matêj Chalus), Mads Sorensen, Nordin Musampa (83’ Joey Pelupessy); Johan Hove; Oliver Antman, Tomas Suslov (83’ Daleho Irandust), Luciano Valente (69’ Florian Krüger), Isak Määttä; Ricardo Pepi.

Foto's bij GA Eagles kan niet winnen van FC Groningen, 1-1.