Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA Eagles kan kampioensfeest Feyenoord niet verstieren

GA Eagles moest op de zondagmiddag naar De Kuip om te proberen een Rotterdams feest te onderbreken want bij winst zou tegenstander Feyenoord geen kampioensfeest kunnen bouwen.

Alle leuke plannen die de Eagles hadden konden snel overboord want al in de 15e minuut was het Oussama Idrissi die Feyenoord op voorsprong bracht en drie minuten later was het al 2-0 als Santiago Gimenéz de bal tegen de touwen knalde. Halverwege de eerste helft vond er een discutabel moment plaats in het strafschopgebied van Feyenoord. Bas Kuipers leek een vrije doortocht te krijgen richting het doel van Justin Bijlow. De aanvoerder werd van achteren aangetikt en ten val gebracht, maar de scheidsrechter beoordeelde het niet als een overtreding. Pure klassenjustitie want dit was een 100% strafschop. Durfde Allard Lindhout de bal niet op de stip te leggen in een kolkende Kuip? Even later werd Go Ahead Eagles wederom gevaarlijk toen een vrije trap van Philippe Rommens via Mats Wieffer op de lat belandde.

De tweede helft was amper tien minuten oud toen de thuisclub de wedstrijd besliste met een derde goal. Het was vleugelspeler Igor Paixão die met de bal naar binnen trok en wonderschoon doel wist te treffen: 3-0. Feyenoord kreeg daarna nog een paar goede kansen maar het was vooral Jeffrey de Lange die vaak kon redden. Trainer René Hake probeerde met een paar aanvallende wissels nog iets teweeg te brengen maar het mocht niet baten. Zo bleef het bij de 3-0 en kon Feyenoord zich tot landskampioen laten kronen. Voor Go Ahead Eagles lijkt de kans op een plek in de play-offs om Europees voetbal flink te slinken na deze nederlaag. Met twee resterende wedstrijden op de planning bedraagt de achterstand op nummer acht SC Heerenveen nu vijf punten.

Feyenoord: Justin Bijlow; Marcus Pedersen (74’ Neraysho Kasanwirjo), Lutsharel Geertruida, David Hancko, Quilindschy Hartman; Mats Wieffer, Orkun Kökcü; Igor Paixão (62’ Alireza Jahanbakhsh), Sebastian Szymański (62’ Quinten Timber), Oussama Idrissi (90’ Danilo); Santiago Gimenez (90’ Javairô Dilrosun).

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jamal Amofa, Jay Idzes (73’ José Fontán), Bas Kuipers; Bobby Adekanye (73’ Rashaan Fernandes), Philippe Rommens, Xander Blomme (73’ Enric Llansana), Oliver Edvardsen (73’ Sylla Sow); Isac Lidberg (90’ Darío Serra), Willum Willumsson.

Scheidsrechter: Allard Lindhout
Gele kaart: Sebastian Szymański (Feyenoord), Mats Deijl (Go Ahead Eagles)