Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA Eagles - FC Groningen in teken van Hersenstichting

Op initiatief van GA Eagles speler Bas Kuipers staat de wedstrijd GA Eagles – FC Groningen van zondagmiddag in het teken van Hersenstichting. Hij wil meer aandacht vragen voor hersenonderzoek. Half oktober na de wedstrijd tegen SC Heerenveen stond Kuipers met tranen in de ogen voor de camera en hij zei over zijn vader  'Zijn lichaam is er nog wel, maar zijn hersenen doen het niet meer en de artsen kunnen niets meer voor hem doen'. Zijn vader was daarvoor net getroffen door twee hersenbloedingen en kort daarna overleed zijn vader. Om aandacht te vragen voor het belang van een hersenonderzoek staat de wedstrijd dus in het teken van de Hersenstichting om op die manier andere mensen het lof als dat van zijn vader misschien te kunnen besparen.

Bas Kuipers

Kuipers zegt 'Het voelt een beetje als iets doen voor hem. Vandaar dat ik uitkwam bij de Hersenstichting. Ik hoop iets terug te kunnen doen. Een gebaar naar hem en naar de mensen die het ook overkomt'.

De wedstrijdshirts die de spelers van Go Ahead Eagles tegen FC Groningen dragen, worden na afloop van het duel geveild via MatchWornShirt.com. De opbrengst van de shirtveiling komt ten goede aan de Hersenstichting.