Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA Eagles en Sylla Sow winnen arbitragezaak

Onlangs spande De Graafschap een arbitragezaak aan tegen Sylla Sow en GA Eagles maar die heeft De Graafschap verloren. Het vorig seizoen zou Sylla Sow naar De Superboeren vertrekken, hij had zijn ja woord gegeven, maar op het allerlaatste moment vertrok hij naar GA Eagles. Daardoor eiste De Graafschap een schadevergoeding maar die is door de arbitragecommissie afgewezen.

De zaak diende in januari al in Zeist en nu pas heeft de arbitragecommissie uitspraak gedaan. De Graafschap beweerde dat men een mondeling akkoord met Sylla Sow om naar Doetinchem te komen maar bij aankomst in Nederland ging hij dus naar Deventer en daarom eiste De Graafschap een fikse schadevergoeding. Doordat het een mondeling akkoord was kon De Graafschap het niet bewijzen en daarom is de schadevergoeding afgewezen en hoeven zowel GA Eagles als Sylla Sow niets te betalen.

De Graafschap maakte de transfer al wereldkundig zonder dat Sow medisch gekeurd was en ook was het contract nog niet getekend en daardoor kreeg de KNVB geen bevestiging van de transfer en daardoor is de mondelinge afspraak die men had niet toereikend.

Zowel GA Eagles als Sylla Sow hebben dus niet verkeerd gehandeld en de zaak is hiermee afgedaan.