Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA Eagles en NEC houden elkaar in evenwicht bij hoofdrol scheidsrechter wedstrijd

Een enerverende middag aan de Vetkampstraat in Deventer waar in De Adelaarshorst GA Eagles en NEC Nijmegen een bijzondere wedstrijd speelden waarbij scheidsrechter Ingmar Oostrom een echte stempel op de wedstrijd drukte. Een winnaar kwam er niet want na ruim 90 minuten stond er 2-2 op het scorebord.

Oliver Edvardsen en Gerrit Nauber keerden terug in de basis van de Deventer ploeg. Jakob Breum begon daardoor op de bank en Gerrit Nauber verving de geschorste Jamal Amofa. NEC doelman Jasper Cillissen ging bij de eerste kans in de wedstrijd eerst in de fout maar herstelde zich op een schot van Victor Edvardsen. Aan de andere kant was NEC dichtbij nadat Jeffrey de Lange een lage voorzet niet kon wegwerken, maar Joris Kramer hinderde Kodai Sano op de doellijn genoeg om de 0-1 te voorkomen. Na een half uur spelen moest Evert Linthorst na een harde charge van een tegenstander het veld helaas verlaten en daar was Eagles trainer René Hake niet bij mee. Hij zag frustratie bij zijn ploeg nadat Evert Linthorst uit de wedstrijd werd geschopt. "Er gebeurde in de eerste helft meerdere dingen die voor emotie zorgden op het veld en de tribunes. Dat helpt niet mee om beter te voetballen, want dan gaat de aandacht naar de verkeerde zaken. Dat zag je ook wel, denk ik". De thuisploeg dacht op voorsprong te komen als Victor Edvardsen de bal binnenkopt maar de goal werd afgekeurd omdat hij in aanloop naar de goal buitenspel zou hebben gestaan. Er komen dan zes minuten extra tijd bij en als bijna iedereen denk dat men met de brilstand naar de rust gaat neemt de scheidsrechter een hoofdrol op zich door een strafschop cadeau te geven aan NEC Nijmegen. Magnus Mattsson pakte het presentje uit, 0-1. Met deze stand ging men dan wel rusten.

In de tweede helft gebeurde er ook opmerkelijke dingen. Zo kregen assistent trainers van beide clubs van de scheids een gele kaart. Na ruim een uur was Mats Deijl dicht bij de gelijkmaker voor Go Ahead. De kopbal van de verdediger ging net langs de verkeerde kant van de paal. Victor Edvardsen kreeg ook een goede kans maar ook hij miste maar even later was het dan wel raak. Bobby Adekanye kon de bal vrijmaken en voorgeven en bij de tweede paal was Bas Kuipers beter in de lucht dan zijn tegenstander Tjaronn Chery en kopte de gelijkmaker binnen, 1-1. Go Ahead wilde meer en Victor Edvardsen probeerde het dit keer in de korte hoek, Jasper Cillessen had een antwoord.

In de 83ste minuut lijkt NEC de wedstrijd te beslissen als de in Nederland terug gekeerde Tjaronn Chery er vanaf de middenlijn met de bal vandoor ging en de bal langs Jeffrey de Lange schoof, 2-1. Vier minuten later is het weer scheidsrechter Ingmar Oostrom die de hoofdrol neemt als hij de thuisploeg een strafschop cadeau geeft. Beide teams kregen dus een cadeautje van de leidsman. Victor Edvardsen faalde niet en dat betekende de 2-2.

Beide ploegen gingen in de blessuretijd op jacht naar de winnende, maar die kwam er niet en dus moesten ze allebei tevreden zijn met een punt.

GA Eagles trainer René Hake reageerde na de wedstrijd op de beide strafschoppen en zei . "Tegenwoordig zijn er wel vaker momenten dat je denkt; is dat wel een strafschop. Bij deze ook. Hij raakt hem wel, maar moet je hem daarvoor geven? Dan gaat het om interpretatie." Vierde man Pol van Boekel zei; je moet hem wel echt verdienen en nu gaat ie bij het minste of geringste op de stip. Het blijft lastig, maar ook irritant."

Op de bank bij de thuisploeg ging het ook niet helemaal goed want de trainer was woedend op teammanager Wout Droste als hij verkeerd wisselt. Hij haalde Enric Llansana ineens naar de kant maar dat had Bobby Adekanye moeten zijn. Hij zei verder "Die laatste wissels waren ook iets anders bedoeld. Dat was niet helemaal volgens het plan dat we hadden gemaakt. Als het 1-0 was gebleven, hadden we die wissel willen doen. Alleen het was 1-1, dus dan hou je het liefst toch Enric en Xander Blomme nog even op het veld om daar iets van controle te hebben." Vlak na de wissels viel de 1-2. "Maar uiteindelijk kwam het iets anders op het bord te staan dan dat we het net daarvoor afgesproken hadden, dus dan is het inderdaad klein beetje kamikaze. Maar ik vond niet dat we daardoor de 1-2 tegen kregen hoor." "Uiteindelijk is dat ook mijn schuld. Ik moet dat dus blijkbaar nog duidelijker communiceren naar de mensen om mij heen."Hake sluit toch positief af. "Terugkomen van twee keer achter tegen NEC, wat een prima ploeg is, dan denk ik dat we daar ook tevreden mee moeten zijn."

Opstelling GA Eagles: Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Gerrit Nauber (Thibo Baeten), Joris Kramer, Bas Kuipers, Evert Linthorst (Xander Blomme), Enric Llansana (Sylla Sow), Bobby Adekanye, Willum Willumsson, Oliver Edvardsen (Jakob Breum), Victor Edvardsen

Opstelling NEC Nijmegen: Jasper Cillessen, Bart van Rooij, Phillipe Sandler, Bram Nuytinck, Calvin Verdonk, Dirk Proper, Mees Hoedemakers, Kodai Sato, Magnus Mattsson, Sontje Hansen (Tjaronn Chery), Koki Ogawa

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom

Gele kaart(en) GA Eagles: Joris Kramer, Bas Kuipers

Gele kaart(en) NEC Nijmegen: Calvin Verdonk, Bart van Rooij, Jasper Cillissen, Phillipe Sandler