Nieuws

GA Eagles boekt prima overwinning op FC Twente

Eagles - Twente

Een mooi affiche in de Adelaarshorst waar twee provinciegenoten elkaar treffen. FC Twente gaat op bezoek bij GA Eagles.

In de 6e minuut komt de thuisploeg op voorsprong als Phillipe Rommens de bal hoog de 16 meter inspeelt waar Isac Lidberg loopt en de bal wordt door niemand aangeraakt en vliegt zo binnen, 1-0. Lars Unnerstall reageerde heel laat op de inzet. Een drietal minuten later is het Bobby Adekanye die een goede kans krijgt maar die schiet van dichtbij over na een prima pass van Isac Lidberg.

Tien minuten later staat het maar zo 2-0 als Phillipe Rommens de bal vanaf rechts inbrengt en Lars Unnerstaal een zeldzame fout maakt en misttast en tegen Finn Stokkers bots en daardoor kan Isac Lidberg de bal binnen koppen, 2-0.

In de 18e minuut legt scheidsrechter Ingmar Oostoom de wedstrijd even stil als er vanuit de hoek waar de Twente supporters zitten vuurwerk op het veld gegooid word. Even later worden er andere dingen uit het uitvak het veld opgegooid en ligt de wedstrijd langer stil. Lars Unnerstall en Ron Jans probeert de menigte te kalmeren. Jammer dat de FC Twente supporters zich zo misdragen. Inmiddels is iedereen naar binnen gestuurd door de scheidsrechter. Na een klein half uur vertraging wordt het spel weer hervat.

Na de hervatting gaat FC Twente op zoek naar de aansluitingstreffer maar tot echt grote kansen komt de ploeg maar moeilijk. In de 36ste minuut de grootste kans als Ricky van Wolfswinkel de bal panklaar legt voor Sem Steijn maar die schiet de bal naast.

In de 40ste minuut moet het eigenlijk 3-0 staan als Finn Stokkers alleen op de keeper af kan maar zijn schot gaat net naast. Wat een kans voor de thuisploeg.

In de tegenaanval een kans voor Virgil Misidjan maar vanaf links naar binnen komend schiet hij de bal rakelings naast. Het is een hele levendige wedstrijd geworden. Zes minuten extra tijd komen er dan bij. In de zesde minuut daarvan moet Jeffrey de Lange nog een redding brengen op ene prachtige uithaal van Václav Černý maar gescoord wordt er niet meer.

De eerste mogelijkheid in de tweede helft is voor de thuisploeg als Isac Lidberg kan koppen maar de bal is gemakkelijk te pakken voor de goalie van FC Twente. Een paar minuten later de eerste kans, en een grote, voor FC Twente als Sem Steijn kan uithalen, na een voorzet van Ricky van Wolfswinkel,  maar een prima reflex van Jeffrey de Lange is nog im de nul te houden voor de thuisploeg. Een niet te krachtige kopbal van Finn Stokkers verontrust Lars Unnerstall ook niet maar de thuisploeg blijft de aanval zoeken waar het mogelijk is.

Vijf minuten voor tijd krijgt Jay Idzes nog een goede kans maar hij kan de bal alleen niet goed onder controle krijgen om tot een grote kans te komen en zo gaat de kans naast. Hier blijft het dan bij en zo wint GA Eagles deze wedstrijd tegen FC Twente dat daarmee dure punten liggen laat.

GA Eagles: Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Gerrit Nauber, Jamal Amofa, Jose Fontán, Willum Willumsson (Rashaan Fernandes), Jay Idzes, Phillipe Rommens, Bobby Adekanye (Fredrik Oppegård), Isac Lidberg, Finn Stokkers (Sylla Sow)

FC Twente: Lars Unnerstall, Joshua Brenet, Mees Hilgers, Max Bruns (Alfons Sampsted), Gijs Smal, Sem Steijn (Manfred UgaLde), Mathias Kjølø, Anass Salah-Eddine (Michel Vlap), Václav Černý, Ricky van Wolfswinkel, Virgil Misidjan (Daan Rots)

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom

Gele kaart FC Twente: Michel Vlap