Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

FC Twente neemt voorsprong op GA Eagles na zinderend Overijsselse duel

FC Twente komt als overwinnaar uit de bus in een Overijssels duel in Deventer. Vandaag was De Adelaarshorst het toneel van een confrontatie tussen GA Eagles en FC Twente, die momenteel 4e en 5de staan in de eredivisie. Gezien Twente een voorsprong van vijf punten heeft op GA Eagles, was de uitkomst een verwachte.

Bij het gebrul van vuurwerk betraden de spelers het veld en binnen enkele seconden werd er een doelpunt gemaakt. De bal, geholpen door Daan Rots, bereikte Sem Steijn aan de rechterkant en werd met succes onderschept door Manfred Ugalde die het doelpunt maakte. De wankelende schot van Phillipe Rommens in de 8e minuut landde veilig in de handen van Lars Unnerstall.

Ondanks een vroege tegenslag verloor het thuisteam hun geest niet en zochten ze regelmatig de aanval maar kwamen tekort toen Ugalde een schot miste in de 13e minuut counter-attack.

In de 24ste minuut deed FC Twente een offensieve zet met Ugalde die een lange bal van Rots ontving en het naar Steijn stuurde die het tweede doelpunt maakte. Enkele minuten later zou de wedstrijd in het voordeel van Twente kunnen zijn gekanteld als de scheidsrechter de opzettelijke handsbal van Jamal Amofa niet over het hoofd had gezien.

De opening van de tweede helft betekende een dynamische spelstrategie van René Hake die helaas niet het verwachte resultaat opleverde. Na een uitdagende volley maakte het thuisteam een comeback met Enric Llansana die scoorde na het ontvangen van een doorverwezen bal van een vrije trap door Phillipe Rommens. Echter, de opleving was van korte duur - Llansana miste nog een schot en haalde het in door Rots die Younes Taha achter de verdediging van Deventer speelde wat resulteerde in het derde doelpunt voor Twente.

Met nog vijf minuten te gaan in de wedstrijd, had Sylla Sow een levensvatbaar schot maar werd gered door Lars Unnerstall. Het thuisteam gaf hun best in de zes minuten van extra tijd maar kon het tekort niet verminderen. De wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor FC Twente, wat hen dichterbij de tweede plaats brengt, twee punten achter Feyenoord, terwijl Deventer vijfde bleef. De wedstrijd betekende een overwinning voor de ene Drentse coach over de andere.

Opstelling GA Eagles: Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Jamal Amofa (Enric Llansana), Joris Kramer 9Vi, Bas Kuipers, Phillipe Rommens, Willum Thor Willumsson, Evert Linthorst (Bobby Adekanye), Jakob Breum (Thibo Baeten), Sylla Sow, Oliver Valaker Edvardsen (Victor Kaj Edvardsen)

FC Twente: Lars Unnerstall, Alfons Sampsted, Alec van Hoorenbeeck, Robin Pröpper, Gijs Smal, Mathias Kjølø (Carel Eiting), Sem Steijn (Ricky van Wolfswinkel), Michael Sadilek, Daan Rots (Max Bruns), Manfred Ugalde (Mitchell van Bergen), Youri Regeer (Younes Taha)

Scheidsrechter: Sander van der Eijk

Gele kaart(en) GA Eagles: Bas Kuipers