Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

Bas Kuipers over de winst in Nijmegen + een samenvatting van de wedstrijd

GA Eagles speelde gisteravond een prima wedstrijd en werd verdiend de winnaar in de wedstrijd om een ticket voor Europees voetbal. In Nijmegen werd NEC Nijmegen met 1-2 verslagen en weinigen zullen zeggen dat het geen verdiende overwinning was.
Aanvoerder Bas Kuipers zei na de wedstrijd tegen RTV Oost "Ik denk dat we geel goed speelden vandaag. Eerste helft kansen gecreëerd, goede energie. Het plan slaagde goed en dat in de tweede helft doorgezet, dus heel goed", zei hij.

De Deventenaren waren de betere ploeg maar konden de kansen niet benutten en toch bleef Bas Kuipers rustig "Het speelde wel een beetje in het achterhoofd, maar ik had wel het gevoel dat hij nog zou vallen. En dat bleek ook. Maar er speelt natuurlijk wel in je achterhoofd dat we wedstrijden hebben gehad waarin hij niet viel."

In de finale is de winnaar van FC Utrecht de tegenstander. Kuipers denkt dat het sowieso spannend gaat worden.

"We hebben wedstrijden tegen deze ploegen gespeeld, Sparta, Utrecht, NEC en dat was allemaal om het even. Dus we hadden sowieso het gevoel dat we van iedereen kunnen winnen. De andere ploegen zijn meer de favoriet en dat is niet zo erg." Het zou zondag a.s. wel eens een hele mooie dag kunnen worden maar FC Utrecht is natuurlijk geen gemakkelijke tegenstander in De Galgenwaard. Bas Kuipers kijkt nog niet zo ver vooruit. "Dat is natuurlijk waar je het allemaal voor wil doen. We moeten wel uitkijken dat we niet teveel al met ons hoofd al op De Brink staan. Maar het is wel goed om in ons achterhoofd te houden en een soort doel te hebben om naartoe te werken. Dat hebben we ook tegen elkaar gezegd en we gaan ervoor."

Dan nog een ander ding. Kuipers zou al rond zijn met FC Twente voor een overgang naar Enschede in de zomer. Hij wil er echter niet teveel over kwijt. "Ik focus me lekker op de finale en dan zien we daarna wel weer. We hebben een superbelangrijke wedstrijd en daar wil ik het liever over hebben", zegt hij met een veelzeggende glimlach.